Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

934 milyon TL kar eden GYO şirketi temettü vermeyecek

2024’te net karı yıllık bazda yüzde 65 düşüşle 934,3 milyon TL’ye gerileyen Edip GYO, temettü dağıtmama kararı aldı. İşte detaylar;
934 milyon TL kar eden GYO şirketi temettü vermeyecek
HABER GİRİŞ

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret (EDIP), 20 Mart’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan 2024 yılı kar pay dağıtım teklifi hakkında açıklama yaptı.

Şirket, Sermaye Piyasası Mevzuatı’na göre düzenlenmiş konsolide mali tablolara göre 934.377.091 TL (ana ortaklık payları 934.377.091 TL) dönem karı oluştuğunu belirtti.

SPK’nın kar dağıtımına ilişkin düzenlemeleri dahilinde, 2024 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunulmak üzere VUK hükümlerince hazırlanmış mali tabloda oluşan zarar nedeniyle kar dağıtımı yapılmamasına, Sermaye Piyasası Mevzuat’ına göre oluşan karın ise “Geçmiş Yıllar Karı” hesabına aktarılmasına, oy birliği ile karar verildiği paylaşıldı.

EDIP, 20 Mart’ta günü yüzde 0,15 düşüşle 19,59 TL’den yataya yakın tamamladı. Haftalık yüzde 11 gerileyen hissede yıllık kazanç yüzde 20,5 seviyesinde bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.