Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2024 Altın ve Gümüş Rallisi: UBS Ne Diyor?

UBS'in değerli metaller stratejisti Joni Teves, FED'in faiz oranlarını düşürme ihtimaliyle altın ve gümüşün daha fazla değer kazanabileceğini öngördü. İşte detaylar;
2024 Altın ve Gümüş Rallisi: UBS Ne Diyor?
HABER GİRİŞ

Bugünlerde ekonomi dünyasında gözler, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikalarına çevrildi. UBS’in değerli metaller stratejisti Joni Teves, altın ve gümüşün 2024 yılında bu politikaların etkisiyle daha fazla yükselebileceği tahmininde bulundu.

Teves yaptığı değerlendirmede, “Altının FED’in gevşemesiyle yükselmesini bekliyoruz. Ayrıca bu, zayıflayan bir dolarla birlikte geliyor.” diyerek dikkat çekti. UBS’in öngörülerine göre altının ons başına değeri yıl sonuna kadar 2 bin 200 dolara ulaşabilir.

Altın ve gümüşün bu yükselişindeki ana faktörünü Teves, “Çok fazla makro belirsizliğin ve jeopolitik risklerin olduğu bir ortamda yatırımcıların altına tahsisat yapmaya başlayacağını düşünüyoruz.” olarak yorumladı.

Gümüşle ilgili özel bir vurgu yapan Teves, FED’in gevşemeye gittiği senaryoda gümüşün gerçekten iyi performans gösterebileceğini öngördü.

Gümüş Yükseliş Performansıyla Öne Çıkabilir

Joni Teves açıklamasında gümüşün, altındaki bir hareketten daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğuna dikkat çekti.

GCM Yatırım Banner

Gümüşün altın kadar yaygın bir jeopolitik ve güvenlik sığınağı olmadığını belirten Teves, bu durumun gümüşün son birkaç yılda neden altından daha düşük performans gösterdiğini kaydetti.

“Gümüş, altının oldukça altında bir performans sergiliyor. Bu yüzden arayı kapatması gereken çok şey var ve bence bu hareket oldukça dramatik olabilir.” diyen Teves, altın ve gümüşün yatırımcılar için cazip hale gelebileceği bir döneme girildiğini vurguladı.

Yıllık bazda yüzde 8,8 yükseliş gösteren ons altın bugün TSİ 11.02 itibarıyla yüzde 0,5 gerileyerek 2026,27 dolardan işlem gördü. Ons gümüş ise TSİ 11.03 itibarıyla yüzde 0,53 düşüşle 22,56 dolar oldu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın