Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

VW’nin 3. Büyük Devrimi ID.3 Tüm Donanım ve Teknik Özellikleriyle Tanıtıldı!

Volkswagen Beetle ve Golf gibi yeni bir 5 kapılı aracı olan elektrikli ID.3'ü tüm özellikleriyle gösterdi.
VW’nin 3. Büyük Devrimi ID.3 Tüm Donanım ve Teknik Özellikleriyle Tanıtıldı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bir otomobilin daha çıkmadan başarı sağlaması, çok görülen bir şey değildir. Volkswagen hayatı boyunca bunu 3 kere tekrarladı. Birincisi Beetle’dı ve dünyadaki en çok satan araba ünvanını almıştı. Alman marka sektörde bazı kritik noktaları iyi çözmüş olacak ki azalan Beetle satışlarına karşı daha modern bir önlem alması gerektiğini biliyordu ve MK1 Golf ile ikinci devrimine başlamıştı.

Dizel skandalı ardından tüm yükünü elektrikli araçlara veren VW, 3. devrimi olması beklenen ilk seri üretim elektrikli ID.3 otomobilini tanıttı. MEB platform üyesinin de üretime alınmadan verilen ön sipariş rakamları şaşırtmıştı. İlk partide 10.000 adet alarak başarının olacağını garantiledi. Gelin ID.3’ün özellikleri nelermiş onlara bakalım!

VW, tasarımsal olarak acayip şeyler yapmadan 5 kapılı ikonik karoser izinden devam ediyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yuvarlak hatlarının benimsendiği ID.3’te kısa kaput yapısının üzerinde konumlu sade bir ön duruş izlerini görmekteyiz. Farların etrafının tamamı LED ile çevrilmiş ve ızgarasız aracın o bölümüne ince krom üzerine şirket rozeti takılmış.

ID.3’ün rüzgarla veya soğuk hava ile işi olmadığı için tampon sade tasarlanarak kapalı bir kutu gibi duruyor. Alt kısımdaki siyah bölümde araçtaki estetik kaygılar için yapıldığına eminiz.

ID.3’ü görsellerden küçük bir araç olarak görüyorsanız, boyutlarıyla Golf’ü zorluyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Kompakt yapısı ve yuvarlak hatlarından küçük bir araba izlenimi veren ID.3, dingil aralığı ile sahiplerine çok geniş bir kabin hayatı sunacak. Akıllı ve verimli yerleşimlerle ele alınan ID.3, 2.765 mm aks aralığına sahip. Bagaj kapasitesi de ortalama da ve 380 litre olarak ayarlanmış.

GCM Yatırım Banner
VW’nin ilk elektriklisi MEB’in EV araç düzeniyle son derece iyi değerlerde çıkış yapacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Bu aracın dış yapı özelliklerine son geleceğiz. Çünkü ilk anlatılması gereken yeni özel yakıt sistemli ID.3’ün nasıl bir elektrikli motor ve pillere sahip olduğunu bilmemiz gerekiyor. ID.3, 3 farklı pil konfigürasyonunda sunulacak. Birincisi 45 kWh kapasiteli pille 330 km menzil verecek.

İkincisi 58 kWh pil paketi ve bununla 420 km‘ye kadar gidebileceksiniz. Sonuncu seçenek de 77 kWh’lık büyük bir batarya olacak ve 550 km menzil alınacağı söyleniyor.

VW aracının arka aksa yerleştirilen elektik motoru sayesinde herkesin seveceği bir performansta olacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Aracın arka aksına yerleştirilen elektrik motoru, birinci seçenekte 147 beygir güç sağlayacak. Daha fazla güç isteyenler de 201 ps‘lik versiyonu seçenebilecek. 310 nm tok değeri iki beygir gücü arasında sabitlenmiş. Modelin teknik hızlanma değerleri verilmemiş ancak maksimum sürat 160 km/h’de sınırlandırılmış.

Biz de piyasadaki elektrik arabalardan ID.3 yakın güç değerlerinde olanlarla karşılaştırma yaptığımızda, ortalama hızlanma değerinin 6.5 saniye olabileceği söyleyebiliriz. Ayrıca ID.3 ile rahat şekilde yüksek hızlarda giderek pil bitme sorununu kafanıza takmayacaksınız. Zira ondaki 100 kW şarj kapasitesiyle uyumu sayesinde 30 dakikalık bir pil doldurma süresi sonrasında 250 km sürüş aralığına sahip olacaksınız.

ID.3’ün Mayıs ayından bu zamana kadar ön sipariş rakamı 30.000’i geçmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Tam olarak 3. devrim dememizdeki neden bu. İnsanlar zamanında Beetle ve Golf’ü bekledikleri gibi veya ilk aldıkları güzel tepkileri ID.3’e de yansıttılar. Biraz da aracın donanımlarından bahsedecek olursak; ID.3, ilk olarak 1 st Edition adındaki paketle gelerek içerisinde ısıtmalı koltuk-direksiyon, navigasyon ve 18 inç lastiklere sahip olacak.

Giriş seviyesinin üzerine Plus dahil edildiğinde ise anahtarsız giriş-çalıştırma, kalitesi artırılan malzeme kaplamaları, LED Matrix farlar, arka karartılmış camlar ve 19 inç jantlarla alacaksınız.

1 st Editipn Plus’ın da üzerine “Max” eklediğinizde özel Beats ses sistemi, panaromik cam tavan, Plus dikiz kamera sistemi, ACC Adaptif Hız Kontrolü, head-up display ve bu sefer jantlarınız 20 inç oluyor.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
VW Grubun Melez Araçları için Pil Üretimini Skoda Üstlendi!

Yaşam alanında ID.3, en üst pakette oldukça dolu ve renkli bir kabin şeklini sunabiliyor. Keza aynı şekilde dış karoserinde de. 20 inçlik jantların kompakt bir araba üzerinde duruşu fena olmasa gerek! Direksiyonun dokunmatik yapısı sayesinde kontrollerin son derece pratik olması sağlanmış.

Fütüristik bir yapı içerisinde olan kokpite sade, VW’nin dijital güncellemelerini destekleyen son nesil bir bilgi-eğlence sistemine sahip. Ve ekran boyutu 10 inç olarak ayarlanmış. Aracın içerisinde çoğu fonksiyon dokunmatik ekranlarla yapılıyor. Sadece cam açma butonu ve uyarı lambaları fiziksel tuşlarla sağlanıyor.

Kısaca VW’nin ilk seri üretim elektrikli otomobili ID.3, güzel bir karoser tipine, donanıma ve uzun menzill sağlayan pillere sahip. Haliyle tercih edilmesi daha kolay olacak ve insanlar yeni bir araç olgusuna giderken tereddüt etmeyecekler. Sizin araç hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.