Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2022 VW Tiguan Radikal Tasarım ve İki PHEV Motorla Çıkış Yapacak!

2022 yılında yeni nesliyle gelecek VW Tiguan için önemli gelişmeler olacak.
2022 VW Tiguan Radikal Tasarım ve İki PHEV Motorla Çıkış Yapacak!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

VW’nin kompakt SUV’u Tiguan‘a son neslinde ateşleyici motorlar eşlik edecek. Emisyon ortalaması için şirketlerin yoğun çalışmaları, bazılarında tüm model gamını elektrikli yapmasını sağladı. 2016 yılında 2. jenerasyonuyla gelen Tiguan, 2022 yılındaki yenileme süreciyle birlikte farklı tür motor tiplerine kavuşacak.

Auto Express’in yer verdiği haberde, SUV araç için markasının iyi planları olduğunu söylüyor. Mevcut nesilden çok farklı olacağı başında söylendi. Tasarım kısmında da beklediğimizden farklı şekillerin olması muhtemel gözüküyor.

Tiguan’ın 3. jenerasyon yapısı, coupe formu takip edebilir.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Toyota RAV4’ün başlattığı arazi sınıfında kendine kısa sürede iyi bir yer bulan Tiguan’ın, yapısal olarak coupeye daha yatkın olacağı söylendi. Dış kısım değişimine dair tek bir kelimeyle anlatıldığından geri kalan kısımlarını tamamlamak için yorum yapılabilir.

Tiguan arka kısmına doğru oval ve şişkin bir hal alacağını kabul edersek, çatı hattı düz şekilde gidebilir. Ön cam dik formlu ve C sütunda coupe yapıyı fazlaca hissedeceğimizi düşünüyoruz.

İç mekanda radikal bir değişime inanılmıyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Tahminlere göre yeni jenerasyon Tigaun 2.5 cm kadar uzun olması bekleniyor. Önümüzde yaklaşık 2 senden fazla bir süre var ve MQB platformunda güncellemeler yapılabilir. Yani o seneye kadar beklentilere göre VW, farklı uygulamalara gidebilir.

GCM Yatırım Banner

Öte yandan iç kısımda kısmen dijitalleşme olacak. Hacim olarak bir büyüme beklenmiyor. Bazı Çin’e gidecek modellerin uzatılması gibi Tiguan’a da Allspace adında normalden 250 mm uzun bir varyanttan söz ediliyor.

VW’nin hızla ilerlettiği hibrit akımında sırada Tiguan var.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Motor seçeneklerine iki farklı hibrit versiyon eklenecek. Golf çin geliştirilen üniteler 4×4 için de kullanılacak. TSI’ın 170 beygir ve 250 beygir şeklinde hibrit elektrikli motor destekli güçlerle geleceği söylendi.

Öte yandan performans açısından dikkat çekecek bir R Line versiyon ile gücün 355 beygirlere ulaşacağı bildirildi. Kaput altını atladıktan sonra daha büyük bir iddiadan söz edelim. Bildiğimiz üzere otonom sürüşte sistemler artık seviye 3 ağırlıklı seviye 4 üzerinden ilerleniyor.

Kaynağımızın, 2022 yılında çıkacak Tiguan ile birlikte 4. seviye özerk sürüş özelliğinin verileceğini aktardı. Belki seviye 2’ye göre kafamızda kurduğumuz seviye 4 öyle mi olacak bilmiyoruz ancak kesin olan sürücüye en az araç kullandıracak ölçüde yapılacağı. VW’nin kompakt SUV aracı hakkında vereceğimiz bilgiler bunlar.

Çıkış süresi için henüz uzunca bir zaman olup, şimdi söylediklerimiz kesine yakın bilgiler. En azından motor kısmı. Tecrübelerimize dayanarak donanım ve sonraki kupa tasarım örneklerini çoğunluklu gelecek sene ortalarında görebiliriz. Sizlere yeni gelecek haberleri anında sunmaya devam edeceğiz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın