Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Nissan’ın Sevilen SUV Modeli Qashqai’ye Süper Motor Takviyesi!

Nissan'ın sınıfında en çok tutan SUV modeli Qashqai'ye Renault-Daimler'den yeni benzinli motor!
Nissan’ın Sevilen SUV Modeli Qashqai’ye Süper Motor Takviyesi!
HABER GİRİŞ

Renault grubu bu aralar hareketli günler yaşıyor. Teknolojik alandaki yeniliklerini sırasıyla dünyaya gösteriyor. Birkaç yıl önce Mercedes ile ortak ünite konusunda bir araya gelen Fransız ve Alman ekipler, özellikle Dci ‘ın özel olarak biraz daha geliştirilmesi doğrultusunda güncel A Serisi, CLA Serisi vb. modeller arasında kullanılmasına karar verilmişti. Ancak 2019 model döneminde C Serisi’nde Renault dizelinin kullanılmayacağı söylenmişti.

Nissan tarafında ise Qashqai’ye, en son Dacia Duster’ın da kullanılmasına uygun görülen 1.3L turbo motorun getirilme müjdesi verildi. Bildiğimiz gibi düşük hacimli ama iyi güçler üreten aktarım organı, Daimler ile Renault mühendisleri tarafından geliştirilmişti. Son nesil benzinli motorun özellikleri nelermiş hep birlikte bakalım.

Qashqai’nin Sahip Olduğu Şanzıman Yeni Motorla Eşleştirildi

Qashqai'nin Sahip Olduğu Şanzıman Yeni Motorla EşleştirildiYeni 1.3L Turbo seçeneğinin eklenmesiyle Nissan severlerin düşük yakıt tüketimli bir benzinli tercihi olacak. Qashqai’de güncellemeden önce kullanılan 1.2L ve 1.6 doğal emişli motorun yerini artık 1.3L alacak. Renault eşit güç dağılımları yaparak Dacia Duster’da söylenen 130 ve 150 ps güçlerden Nissan’da daha fazlası olacak.

Aslında makyaj operasyonu geçiren Kadjar’ın 1.3L motorun aynısı Qashqai’nin kaputuna yerleştirilecek. Bu yapılırken yine iki farlı versiyonla olacak. Birincisi 140 ps gücünde olacak. İkincisi ise 160 ps güç sağlayacak. Her iki versiyonda 6 ileri manuel vites seçeneği olacak.

Doğaya salınan zehirli gazlarda 1.3L manuel şanzıman seçeneği 121 g/km CO2, çift kavramalı debriyajla 122 g/km CO2 olarak düşük bir emisyon değeri yakalanmış. Yakıt tüketim değerlerinde ise 100 km’de 5.3L gibi gayet makul bir yakıt tüketim değeri sunuluyor.

GCM Yatırım Banner

Nissan, yeni motorunun önceki benzinli üniteleri 1.2L ve 1.6L’ye göre daha sessiz bir sürüş deneyimi sunacağını söylüyor. Keza bununla birlikte şoförlerin daha iyi tepkilerle karşılacağının da altını çiziyor.

Güncellenen Qashqai’nin Kokpit Özellikleri  de Artırılmış.

Güncellenen Qashqai'nin Kokpit Özellikleri Artırılmış.Yeni benzinli motorun gelmesiyle birlikte, Android Auto ve Apple CarPlay gibi son nesil bağlantı özellikeleri de getirilmiş. Bu bağlantı özelliklerini kullanabileceğiniz 7 inçlik bir dokunmatik ekran yer verilmiş. Aldığımız bilgilere göre fiziksel tuşlar biraz daha az, dokunmatik alan biraz daha fazla olmuş.

Şirket aynı zamanda akıllı telefonlar için Navigasyon bağlantılı yeni bir bağlantı özelliğinde de bahsetti.

Nissan’nın en çok sevilen SUV modeli için düşündüğü 1.3L motor, müşterilen direkt olarak tercih edeceği bir ünite olacak.

Çok fazla denenmiş motor değil. Renault’un F1 teknolojisi ışığında geliştirdiği motorlara güvenimiz sonsuz ancak sonunun, Honda’nın yeni CR-V’de kullandığı 1.5L motor gibi olmasını istemeyiz. Şu anda Qashqai için söyleyeceklerimiz bunlar. Farklı bir detay gelirse anında sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.