Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dacia Duster Mercedes’in Renault ile Geliştirdiği Yeni Motora Kavuşuyor!

Renault ve Mercedes mühendislerince geliştirilen yeni 1.3L benzinli motoru Dacia Duster'da kullanıyor.
Dacia Duster Mercedes’in Renault ile Geliştirdiği Yeni Motora Kavuşuyor!
HABER GİRİŞ

Renault – Nissan’ın ünite teknolojilerine, Mercedes’in de ortak olmasıyla orta hacimli güçlü bir motor çıkartılmıştı. Fransız ekibin 0.9 TCe‘ye kadar gelen düşük motor teknolojisi, yeni 1.3L TCe ile şaha kaldırılmıştı.

Alt marka olarak görevini kusursuz yerine getiren Dacia, ödül olarak son nesil üniteyi kullanma hakkına erişti. Yeni nesliyle geçtiğimiz sene çıkış yapan Duster, yeni benzinli motoru kullanacak ilk model.

Dacia Duster 1.3L Motorla Hareket Ettirilecek!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Çıkışından yaklaşık 8 ay sonra Duster’ın 1.5L dizel motoru güncellenmişti. Taze dizel üniteyi de ilk kullanan yine Duster’dı. 1.3 TCe’nin Mercedes C Serisi’nde de kullanımı bir ara söz konusu olsa da daha henüz bir gelişme yok. Öte yandan Nissan GT-R’da kullanılan teknoloji üzerinden oluşturulan motoru, aktif kullanan modeller var.

Onlardan birisi makyajlanan Renault Kadjar. BMW X4’e rakip olarak çıkan Arkana’da çıkışında bu üniteyi kullanacak. Nissan tarafına baktığımız da ise Qashqai SUV‘da buna yer verecek.

1.3L, avantajlarla dolu bir ünite. Doğaya salınan zehirli gaz açısından ve yakıt konusunda gayet cüretkar. Duster’a koyulduğu taktirde, 130 ve 150 ps olmak üzere iki kademede sunulacak. Üretilecek torklar 240- 250 nm şeklinde.

GCM Yatırım Banner

1.3L’lik motorun birçok modelde olacağını duyduk yalnız teknik detayda hızlar konusuna dair bir açıklama yapıldığını henüz duyamadık. Tahmin yürütecek olursak; Duster 1.3 Turbo 150 ps’lik versiyonu +- 1, 9 saniye civalarında kalkış yapabileceğini düşünüyoruz.

Maksimum hız da ise ortalama olarak 200 km/h sürate çıkabilir. Duster’ın son kasasına eklecek yeni motorun 2019 yılının ilk bahar aylarında çıkması bekleniyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.