Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Honda CR-V’ye Getirilen 1.5L Turbo Motor Sorunu Büyüyor!

Honda'nın 2017 - 2018 yılları arasında 1.5L benzinli motorla üretime aldığı CR-V'lerde hata boyutu büyüyor..
Honda CR-V’ye Getirilen 1.5L Turbo Motor Sorunu Büyüyor!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Şirketin ilk sportif çok amaçlı aracı olarak 1995 yılında üretime alınan CR-V, resmi olarak Toyota RAV4’ün en büyük rakibidir. Aslında kompakt SUV klasmanında da bu araçların başlangıç modelleri olduğunu söyleyebiliriz. 90’lı yıllardan itibaren Amerika’ya gönderimleri yapılan CR-V‘lerin satışları oldukça iyiydi. Her jenerasyonda ağırlıklı Kuzey Amerika pazarında pasta diliminin büyüğünü kendine almaya başarmıştı.

5. nesliyle inanılmaz bir boyuta ulaşan 4×4 Honda‘nın 2017-2018 sezonunda totalde 500 bin adet satıldı. Japonların dizeli erken bitirme sonuçlarında daha az zehirli gaz salınımı yapan hibrit ve 1.5L benzinli bir ünite versiyonu sunulmuştu. Geçen sene dünyanın en güvenilir marka ve model raporlarını açıklayan Consumer Reports, bu sefer CR-V’nin yeni benzinlisi hakkında rapor çıkardı. İşte haberin detayları…

CR-V’nin 1.5L Ünitesi Birçok Şikayet Almış

CR-V'nin 1.5L Ünitesi Birçok Şikayet AlmışYine Consumer Reports’un araştırmasına göre bahsedilen hacimle CR-V’yi tercih edenler hüsrana uğramış diyebiliriz. Aslında bunun yeni bir motor olmasıyla bir alakaya bağlı olduğu düşünülmüyor. Rapor edilen arıza nedeni yağ ve yakıtın motor içerisinde birbirine karışması. 

Ünite içerisinde durumun gerçekleşmesi sonrasında motorda anormal sesler ve sonrası stop olayı gerçekleşmiş. NHTSA‘ya da gelen Honda CR-V şikayetlerinin de temeli bu hataya dayanıyor. Detaylı bir arıza açıklaması olamasa da tahmini olarak yakıt-yağ karışımına maruz kalan aracın, parçalarında hasar meydana gelmiş olabilir. 

Çin’e Satılan Civic Modelleri de Bu Durumdan Geri Çağrılmış

Çine Satılan Civic Modelleri de Bu Durumdan Geri ÇağrılmışVerilen bilgilerin devamında Çin’deki toplam 380.000 adet CR-V ve Civic modelinde de maddelerin karışması sonuçlu geri gelin çağrısı yapılmış. Yüzeysel olarak sorunun şimdilik böyle olduğu bildirildi. Merak ettiğimiz hataya maruz kalan araçların motorlarındaki son durum ne?

GCM Yatırım Banner

Honda ABD yetkilisi Chris Martin, durumun en geç Kasım ayına kadar çözüleceğini söyledi. Oluşan hasarlar ve yapılacak işlemlerin tamamen ücretsiz olacağını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Honda 2019 CR-V’nin En Güvenli SUV Olduğu İddia Ediliyor!

Bu kadar çok satışı gerçekleşen bir modelin bir anda motorunda hasar çıkması, hasarı yaşayanlar dışında, diğerlerinin de yaşama olasılığına karşı ayrıca bir bakım ve gözlem çağrısı yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Şirket yetkilisinin de demesi gibi kesin sonuç ve müşteri bilgilendirmesi Kasım ayında yapılacak. O süre zarfında farklı gelişmeler oldukça sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.