Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yılmaz’dan Enflasyon Yorumu: OVP’dekinin Altında Kaldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ekonomide rotanın belirlendiği OVP’de yer alan enflasyon beklentisinin bugün açıklanan verilerin altında kaldığını söyledi.
Yılmaz’dan Enflasyon Yorumu: OVP’dekinin Altında Kaldı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün 2023’ün son enflasyon verisini paylaşmasının ardından hükümet kanadından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonda hedefleri gerçekleştirme mesajı sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan da açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarını paylaşan Yılmaz, geçen yıl Eylül ayında açıklanan Orta Vadeli Program’da (OVP) koyulan yüzde 65 enflasyon hedefine atıf yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, “Enflasyonla mücadelenin kararlılıkla devam etmesi sayesinde Orta Vadeli Program’daki yıl sonu öngörümüzün de altında kalmayı başarmış bulunuyoruz” dedi.

Enflasyondaki aylık bazdaki düşüşün, mevcut ekonomi politikaları sayesinde gerçekleştiğini belirterek, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişimin Temmuz ayından beri çarpıcı düzeyde yaşandığını kaydetti.

Beş aylık süre zarfında yüzde 9,49 seviyesindeki aylık TÜFE değişiminin Aralık’ta yüzde 2,93 seviyesine çekildiğini ifade etti.

Yılmaz, “2022 yılı için açıklanan aylık enflasyon oranlarının ortalaması yaklaşık yüzde 4,26 düzeyindeyken son dört ayda açıklanan aylık enflasyon oranları ortalaması yaklaşık yüzde 3,60 düzeyindedir. Yurt içi üretici enflasyonu, 2023 Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,22 olarak gerçekleşmiştir” diye ekledi.

Üretici enflasyonunun da yıllık bazda yatay bir seyir izlediği yorumunu yaparak, bu yılın ortalarında yıllık bazda kayda değer bir düşüş beklediklerini vurguladı. Yılmaz, “Enflasyon ile tüm araçları kullanarak kararlı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.