Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yatırımcı tercihi değişti: Gelişen piyasa hisselerinden kaçış

Gelişen piyasalarda yatırımcıların hisse senetlerinden uzaklaşıp borçlanma araçlarına yönelmesi dikkat çekti.
Yatırımcı tercihi değişti: Gelişen piyasa hisselerinden kaçış
HABER GİRİŞ

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre, gelişen piyasalarda 2026’nın ilk sekiz ayında hisse senetleri ve borçlanma araçları arasında yatırımcı tercihi belirgin şekilde ayrıştı.

Ocak-Ağustos döneminde gelişen piyasa borçlanma araçlarına 242,9 milyar dolarlık net sermaye girişi gerçekleşti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemindeki 212 milyar dolara kıyasla 30,9 milyar dolar arttı.

Buna karşılık gelişen piyasa hisse senetlerinden 88,1 milyar dolarlık net çıkış yaşandı. Geçen yılın aynı döneminde 7,4 milyar dolar olan çıkış, böylece yıllık bazda 80,7 milyar dolar yükseldi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın