Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yellen: Hükümetin Önceliği Enflasyonu Düşürmek Olmalı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “Enflasyon kabul edilemez derecede yüksek” dedi. Detaylar haberde;
Yellen: Hükümetin Önceliği Enflasyonu Düşürmek Olmalı!
HABER GİRİŞ

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Bali’de düzenlenen G20 Maliye Bakanları toplantısı öncesi yükselen enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan, ABD’de enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu söyledi. “Hükümetin önceliği enflasyonu düşürmek olmalı” dedi.

Bakanın bu ifadelerinin öncesinde ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu dün Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Enflasyon, Haziran ayında yüzde 1,3’lük artışla yüzde 9,1’e yükseldi.

1981’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşan enflasyonla ilgili değerlendirmede bulunan Yellen, bu artışın yüksek enerji maliyetinden kaynaklandığını belirtti.

Bakan, enflasyonu düşürmek için destekleyici adımların atıldığını söyledi. Fed ’in enflasyonu kontrol altına alma çabalarını desteklediklerini vurguladı.

Yellen ayrıca Rus petrolüne tavan fiyat oluşturmak ve gelecekte petrolde yaşanabilecek fiyat dalgalanmalarını engellemek için çalışma yaptıklarını hatırlattı.

Öncelik Yüksek Enflasyonu Düşürmek

ABD Hazine Bakanı Yellen’e enflasyonu düşürmenin resesyon riskinden daha önemli olup olmadığı soruldu. Bakan, işgücü piyasasının şu anda çok güçlü olması nedeniyle önceliğin enflasyonu düşürmek olduğuna inandığını söyledi.

Janet Yellen, Haziran ayında birçok Amerikalının gelmekte olan bir resesyondan korktuğunu ancak bu durumun çok da yakın olmadığını söylemişti. Bakan, konuşmasında enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu belirtmiş bu durumun Başkan Joe Biden’ın en önemli önceliği olduğunu ifade etmişti.

Dolar Cinsinden Borcu Olan Ülkelere Uyarı

Yellen, yüksek enflasyon nedeniyle artan faiz oranlarının diğer ekonomileri etkileyebileceğine değindi.

Güçlü bir ABD dolarının, diğer para birimlerini nispeten daha zayıf hale getirebileceğini söyledi. Ancak ihracatlarının daha ucuz ve daha çekici olabileceğini hatırlattı.

Hazine Bakanı, dolar cinsinden borcu olan ülkeleri uyardı. Yellen, ülkelerin bir yandan iyi olan ihracat yeteneklerinin güçlenebileceğine öte yandan dolar cinsinden borçları olduğu ölçüde, zaten çok ciddi olan bu borç sorunlarını daha da zorlaşabileceğine değindi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.