Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

XRP’nin Sahte ETF Haberi Sonrası Vadeli İşlemlerde Hasar Büyük Oldu

Dün akşam saatlerinde BlackRock’un ABD’de XRP ETF başvurusu yaptığına ilişkin sahte bir haber, altcoinde büyük hareketliliği beraberinde getirdi.
XRP’nin Sahte ETF Haberi Sonrası Vadeli İşlemlerde Hasar Büyük Oldu
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Son dönemde kripto para piyasasında spot ETF başvurularının, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanacağına ilişkin beklentiler, büyük bir yükselişi beraberinde getirdi.

Sizce Ripple Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Dün akşam saatlerinde dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un spot XRP ETF başvurusunda bulunduğu iddia edildi. Bu iddia sonrası XRP’nin fiyatında yüzde 10’a yakın yükseliş meydana geldi ve fiyat 0,75 dolara kadar çıktı.

XRP saatlik grafik
Kaynak: Paratic Piyasalar

Sonrasında haberin sahte olduğu anlaşıldı ve XRP 0,65 dolar seviyesine geriledi. Bu volatil hareket sonrası vadeli işlemlerde XRP likidasyonu artış kaydetti. Coinglass verilerine göre XRP’de son 24 saatte 7 milyon doları aşkın açık pozisyon tasfiye edildi. Tasfiyelerin yüzde 75’inden fazlası uzun pozisyonlar üzerinde gerçekleşti.

Tasfiye, bir borsanın bir yatırımcının kaldıraçlı pozisyonunu, yatırımcının başlangıç ​​marjının kısmen veya tamamen kaybolması nedeniyle zorla kapatması anlamına gelir. Bu, bir yatırımcının kaldıraçlı bir pozisyon için teminat gereksinimlerini karşılayamaması durumunda gerçekleşir.

Bu oran likidasyon oranlarında XRP’yi Bitcoin ve Ethereum’un ardından üçüncü sıraya taşıdı. Çıkan sahte haberle ilgili, birisinin bir BlackRock yöneticisinin takma adını kullanarak ayrıntılı bir form doldurduğu ve bunu sosyal medyada paylaştığı tahmin ediliyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.