Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

UBS ve Credit Suisse Hisseleri Devir Sonrası Çöküyor!

İsviçreli iki bankacılık devinin hisselerinde sert çöküş var. UBS'nin rakibini satın almasıyla ilgili soru işaretleri yatırımcıları korkutuyor...
UBS ve Credit Suisse Hisseleri Devir Sonrası Çöküyor!
HABER GİRİŞ

Küresel piyasalar, bankacılık sektöründeki çöküşler ile sarsılıyor. ABD Merkez Bankası (FED) ve diğer 5 büyük merkez bankası sektördeki tedirginliği yatıştırmak için dolar likidasyonu adımı atsa da sular durulmuyor. Krizin başrollerinden Credit Suisse ve UBS hisselerinde kayıplar derinleşiyor.

Dün yapılan açıklamada UBS’nin Credit Suisse’yi 3,25 milyar dolara satın almayı kabul ettiği duyuruldu.

İsviçre Merkez Bankası, devralmanın en iyi çözüm olduğunu söylerken UBS Başkanı Colm, satın almayı UBS hissedarları için cazip ancak Credit Suisse açısından acil kurtarma olarak nitelendirdi.

İsviçre’nin iki bankacılık devinin hisseleri bugüne sert kayıplarla başladı. Credit Suisse’in hisseleri Pazartesi sabahı yüzde 62 düşerken, UBS yüzde 15 civarında değer kaybetti.

Capital Economics Baş Ekonomisti Neil Shearing, Credit Suisse’nin tamamen devralınmasının bir işletme olarak uygulanabilirliği hakkındaki şüpheleri sona erdirmenin en iyi yolabileceğini söyledi.

GCM Yatırım Banner

Ancak UBS satın alma anlaşmasıyla ilgili “şeytan ayrıntılarda gizli kalacak” yorumunu ekledi.

Shearing, 3,25 milyar dolarlık satın almayla ilgili, “Credit Suisse’nin 570 milyar dolarlık varlıklarının önemli bir kısmının değer düşüklüğüne uğrayabileceğini veya değer düşüklüğü riski altında olarak algılanabileceğini gösteriyor” dedi. Bu durum, bankaların sağlığı konusunda yenilenen korkulara yol açabilir.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.