Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TÜSİAD Başkanından Asgari Ücret ve Enflasyon Açıklaması

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ekonomide son duruma ilişkin görüşlerini paylaştı. Özilhan'ın açıklamasında enflasyon ve asgari ücret konusu öne çıktı.
TÜSİAD Başkanından Asgari Ücret ve Enflasyon Açıklaması
HABER GİRİŞ

TÜSİAD tarafından Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı, Ankara’da düzenlendi. TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan toplantının açılışında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekonomi gündemine ilişkin mesajlar veren Özilhan, asgari ücretin geldiği nokta ve enflasyonla mücadele noktasındaki son duruma değindi.

Nitelikli insan gücünde sıkıntı yaşandığını ve bunun son zamanlarda geniş bir alana yayıldığının mesajını veren Özilhan, genç işsizlik oranının yüzde 22’lere ulaştığını söyledi.

Asgari ücret ile ortalama ücret arasındaki makasın her geçen gün daraldığına dikkat çeken TÜSİAD Başkanı, üniversite eğitiminde niteliğin düştüğünü ve üniversite mezunu lise mezunu arasındaki ücret farkının azaldığını ifade etti. Beyin göçünün orta gelir tuzağını aşmakta büyük engel yarattığına dikkat çekti.

Özilhan geçmiş dönemde yüksek enflasyon nedeniyle büyümenin yapısında bozulmalar meydana geldiğini, ekonomide ihracat ve yatırım yerine yüksek tüketime dayalı bir politika oluştuğunu hatırlattı.

Bugün itibarıyla dengelenme sürecinin başladığını aktaran Özilhan, aşırı tüketime dayanan bir büyüme modelinin sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Özilhan enflasyonla mücadelede başarılı olmak zorunda olduklarını ve gelecek yıl fiyat istikrarında önemli bir aşamaya geleceklerini söyledi.

TÜSİAD Başkanı ekonomide kayıtlı ve kural bazlı bir yol izlenmesi gerektiğini belirterek, yolsuzluk ve kara parayla ciddi bir mücadele yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın