Bim Birleşik Mağazalar (BIMAS), Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan bağlı ortaklık kuruluşu hakkında açıklama yaptı.
Şirket, Yönetim Kurulu’nun 13 Ekim 2026 tarihli kararı doğrultusunda, 250.000 TL kuruluş sermayeli yeni bir şirket kurulması için işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Duyuruya göre şirketin tek kurucusu ve pay sahibi Bim Birleşik Mağazalar olacak.
Yeni şirketin faaliyet alanları arasında bilgisayar programlama, yazılım ve teknoloji geliştirme faaliyetleri yer alacak. Bu kapsamda bilgisayar, bilgisayar çevre birimleri, POS ve ATM cihazları dahil teknolojik ürün ve donanımların temin edilmesi ve ticaretinin yapılması planlanıyor.
Şirket ayrıca yapay zeka, büyük veri analitiği, bulut bilişim ve siber güvenlik başta olmak üzere ileri teknoloji alanlarında araştırma-geliştirme, mühendislik ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunacak. İlgili mevzuat uyarınca gerekli izin ve yetkilendirmelerin alınması kaydıyla finansal teknoloji, dijital bankacılık ve ödeme hizmetleri alanlarında da faaliyet gösterecek.
Bunun yanı sıra teknoloji geliştirme bölgeleri kapsamında proje ve iş birliği faaliyetlerinin yürütülmesi, e-ticaret ve dijital platform hizmetlerinin sunulması da şirketin faaliyet alanları arasında yer alacak.