
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez, 4 Aralık’ta Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’nda Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulundu. Lopez, Türkiye’ye 750 milyon doları bulabilecek yeni bir operasyon hazırlıklarına başladıklarını açıkladı.

kolayca yatırım yapın
Türkiye’nin 12 yıllık süreçte 60 gigavat yenilenebilir enerji üretim kapasitesini kuracağını duyurmasının oldukça güzel bir gelişme olduğunu vurguladı. Bunun taahhütten ziyade Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele etmek istediği anlamına geldiğini belirtti.
Türkiye’nin pragmatik bir plan hazırladığına işaret etti ve yenilenebilir enerji kurulu gücünü 12 yıllık dönemde 3 katına çıkaracağını bildirdi. Söz konusu programın 12 yıllık süreçte 100 milyar dolara mal olacağını paylaştı.
Lopez, Türkiye’nin hazırladığı programın dünyada yenilenebilir kurulum için hazırlanan en büyük programlardan biri olduğunu kaydetti. Türkiye’nin çok sağlam bir program hazırladığına dikkat çekti ve planın 10 milyar dolarının kamu, 90 milyar dolarının özel yatırımlardan oluşacağını dile getirdi.