Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TÜİK Açıkladı: Hizmet Üretici Enflasyonu Eylül’de Seyrini Bozmadı

Türkiye İstatistik Kurumu, hizmet üretici enflasyonuna yönelik Eylül ayı raporunu açıkladı. Enflasyon ne kadar arttı? İşte detaylar…
TÜİK Açıkladı: Hizmet Üretici Enflasyonu Eylül’de Seyrini Bozmadı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayına ilişkin hizmet üretici fiyat endeksi (H-ÜFE) raporunu açıkladı. Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 79,95, aylık bazda yüzde 5,25 artan endeks, bu artış seyrini Eylül’de de sürdürdü.

TÜİK, tarafından açıklanan rapor göre H-ÜFE yıllık bazda yüzde 78,46, aylık bazda yüzde 1,70 arttı.

H-ÜFE bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 72,00, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 78,63’lük artış gösterdi.

Endeksin yıllık değişim oranlarına bakıldığında en fazla artış yüzde 99,22 ile idari ve destek hizmetlerinde oldu. Sonrasında yüzde 97,96 ile konaklama ve yiyecek hizmetleri geldi.

Konaklama Hizmetlerinde Yüzde 9’dan Fazla Düşüş Gerçekleşti

H-ÜFE’nin aylık değişim oranlarına bakıldığında en fazla artış yüzde 6,29 ile mesleki, bilimsel ve teknik hizmetleri oldu. Bunu aksine idari ve destek hizmetlerinde yüzde 1,72’lik azalış geçekleşti.

Rapora göre endeksin yıllık değişim oranları sektörlere göre incelendiğinde en fazla artış yüzde 143,85 ile sinema filmi, video ve televizyon programı yapımcılık hizmetleri oldu.

Aylık bazda sektörlere göre değişim incelendiğinde söz konusu dönemde en fazla artış yüzde 60,79 ile programcılık ve yayıncılık hizmetleri oldu. Bunun aksine konaklama hizmetlerinde yüzde 9,36’lık düşüş oldu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.