
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 30 Nisan’da Beyaz Saray’da düzenlenen kabine toplantısının ardından gümrük tarifelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

kolayca yatırım yapın
Çin’e uygulanan yüzde 145’e ulaşan tarifelerle Çin’deki üretimin gerilediğini belirten Trump, bazı fabrikaların kapanmaya başladığını dile getirdi.
Çin’deki bazı raporları gördüğünü söyleyen Trump, “Bunun Çin’in başına gelmesini istemem. Başkan Şi’yi çok severim. Duyduklarıma üzüldüm. Çin’de kesinlikle (üretim konusunda) darbe alıyorlar. Bir noktada Çin ile bir anlaşma yapacağımızı umuyorum.” ifadelerini kullandı.
ABD’ye karşı adil olmadıkları sürece Çin’in ürünlerini istemediklerini vurgulayan ABD Başkanı, her ülkenin iyi olmasını istediğini, fakat kendilerine karşı adil davranmaları gerektiğini belirtti.
ABD ve Çin Arasında Ticaret Savaşı
Küresel piyasalar, ABD-Çin arasındaki ticaret gerilimini yakından takip ediyor. Birçok ülke için tarifeleri erteleme kararı alan Trump, Çin’e karşı aynı tavrı göstermemişti ve karşılıklı restleşmeler sonucunda Çin’e uygulanan tarifeleri yüzde 145’e kadar çıkarmıştı. Çin ise yüzde 125 gümrük tarifesiyle ABD’ye karşılık vermişti.