Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Tokyo Borsası Topix’ten Küçük Şirketleri Ayırarak Yeni Bir Endeks Başlatacak

Tokyo Borsası yeni bir endeks üzerinde çalıştığını ve Topix endeksi üzerinde değişikliğe gidilerek bunun ortaya çıkacağını söyledi.
Tokyo Borsası Topix’ten Küçük Şirketleri Ayırarak Yeni Bir Endeks Başlatacak
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Tokyo Borsası’ndan bugün gelen açıklamaya göre; piyasa değeri 10 milyar yenden (96,59 milyon dolar) az olan şirketler veya tüm listelenen hisselerin yaklaşık %1’i ana Topix endeksinden kademeli olarak çıkarılacak.

Topix endeksi haftayı %0,23 oranında yükselişle 1778,41 puandan sonlandırırken, Noel nedeniyle erken kapanış yapan endeksler arasında yer aldı.
Topix Endeksi 2020 Performansı
Kaynak: Market Watch

Endeksin yılbaşından bu yana getirisi %3,31 oranında pozitifken, 1 yıllık bazda %2,61 oranında yükseliş kaydetti. Topix endeksi, halka açıklıktan arındırılmış piyasa değeri ağırlıklı bir endekstir. Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Birinci Bölüm’de listelenen tüm yerli adi hisse senetleri baz alınarak hesaplanır.

Topix temel tarih itibarıyla piyasa kapitalizasyonunun 100 puan olduğunu varsayarak mevcut piyasa kapitalizasyonunun ölçüsünü gösterir. Bu, borsadaki genel eğilimin bir ölçüsüdür ve Japonya hisse senetlerine yatırım için bir referans kullanır.

Borsa Nisan 2022’de yeni endekslere başlayacağını da açıklarken, pazar yapısını yeniden düzenleyeceğini belirtti. Hareket; borsanın sınırlı büyüme beklentisine ve zayıf yönetim standartlarına sahip birçok şirketin ana tahtada listelenmesine izin verdiği ve çoğu kişinin Topix endeksindeki kazançları engellediğini iddia ettiği eleştirilerin ortasında geldi.

TSE 2022’den itibaren Topix endeksindeki küçük hacimli hisselerin ağırlığını azaltmaya başlayacağını söyledi.
TSE Değişim Açıklaması
Kaynak: JPX.co.jp

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, borsayı Nisan 2022’de geçici olarak ana, standart ve büyüme pazarları olarak üç bölüm halinde yeniden düzenleyeceğini açıkladı. Ana piyasa, mevcut ana kurala göre biraz daha katı listeleme kriterlerine sahip olacak. Ancak analistler şu anda orada listelenen yaklaşık 2200 firmanın büyük bir kısmının birincil pazara geçmesini bekliyorlar.

GCM Yatırım Banner

TSE yeni borsa endeksleri getirmeyi ve önümüzdeki yeniden sınıflandırmayı yansıtmak için TSE Mothers Index ve ikinci bölüm endeksi de dahil olmak üzere bazı endeksleri kaldırmayı planladığını söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.