Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Uzman altın için uyardı: Rüzgar tersine dönebilir

İslam Memiş, Trump’ın açıklamalarının altın fiyatlarında rüzgarı tersine çevirebileceğini ifade etti. İşet detaylar;
Uzman altın için uyardı: Rüzgar tersine dönebilir
HABER GİRİŞ

Altın fiyatları ABD ve İran arasında müzakere olacağına yönelik iyimser havanın etkisiyle 27 Temmuz tarihli işlem gününde yukarı yönlü hareket ediyor.

Sizce Gram Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Saat 22.20’de ons altın yüzde 0,7 artışla 4084 dolardan, gram altın ise yüzde 0,7 artışla 6218 TL’den işlem görüyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, A Haber’e verdiği demeçte ABD Başkanı Donald Trump’ın saldırıları erteleme kararı almasının değerli metal fiyatlarına olumlu yansıdığını söyledi. Petrol fiyatlarının sert düştüğünü kaydeden Memiş, “Bu durum petrol karşısındaki bütün varlıkların yükselişine neden oldu. Altının gram ve ons fiyatı yüzde 1 yükselişle haftaya başladı” dedi.

Rüzgar Tersine Dönebilir

Trump’ın açıklamalarının, farklı bir söyleminin rüzgarı tersine çevirebileceğini kaydeden uzman, 29 Temmuz’da ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını açıklayacağını bildirdi.

Memiş, kilit noktanın Orta Doğu’daki savaşın bitmesi ve petrol fiyatlarının normalleşmesi olacağını vurguladı ve ons altında 4000-4200 dolar aralığını, gram altında ise 6000-6500 lira aralığını takip edeceklerini dile getirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın