Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ticaret Bakanlığı’ndan Fahiş Fiyata Çorbaya Milyonluk Ceza

Fırsatçılara karşı denetimlerini sürdüren Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat denetimlerinde bir işletmeye milyonluk ceza kesti. İşte detaylar;
Ticaret Bakanlığı’ndan Fahiş Fiyata Çorbaya Milyonluk Ceza
HABER GİRİŞ

Afetin ardından fahiş fiyat uygulayanlara en ağır yaptırımların uygulanacağını duyuran Ticaret Bakanlığı, fırsatçılara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Alınan son dakika bilgilere göre Ticaret Bakanlığı, deprem fırsatçılarına cezayı kesti.

Yapılan duyuruda, “fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde bahse konu yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Aktarılan bilgiler, ceza kesilen işletmenin deprem bölgelerine yardım götüren ya da deprem bölgesinden yola çıkan vatandaşlara fahiş fiyatla çorba satan Adana’daki bir yol üzeri dinlenme tesisi olduğunu gösterdi.

Açıklamada, “Bu minvalde Bakanlığımızın denetimleri aralıksız devam etmektedir” ifadelerine yer verilirken fahiş fiyatla çorba satan tesisin görüntülerinin sosyal medyada yer aldığı anımsatıldı.

Bu işletmeyle ilgili çok sayıda şikayet başvurusunun geldiği bilgisi de paylaşıldı. Bakanlık, afetin ardından deprem fırsatçılarına izin verilmeyeceğini bildiren bir duyuru yayımlamıştı.

Bu üzücü hadise sırasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik ülke genelinde denetimler başlatmıştı. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın