Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TESK Başkanı: Esnaf Kazanılmış Hakkın Verilmesini Bekliyor

TESK Başkanı Palandöken, Bağ-Kur’a kayıt olmamış esnafın emekli olabilmek için müjdeli haber beklediğini söyledi. Detaylar haberde...
TESK Başkanı: Esnaf Kazanılmış Hakkın Verilmesini Bekliyor
HABER GİRİŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın sorunlarına yönelik açıklamada bulundu.

Başkan Palandöken, Meclis açıldıktan sonra ilk gündeme alınması gereken konulardan birinin 9 bin prim gününün 7 bin 200’e eşitlenmesi olduğunu söyledi.

Bununla birlikte vergi dairesine kayıt olmuş fakat Bağ-Kur’a kayıt olmamış esnafın emekli olabilmek için müjdeli haber beklediğini dile getirdi.

TESK Başkanı Palandöken, emeklilikte prim gününe takılan mağdur esnafın unutulmaması ekonomik anlamda da devletin yararına olduğunu söyledi.

Başkan Palandöken, “Kazanılmış hakkın verilmesi için esnaf bu müjdenin gerçekleşmesini bekliyor. Staj mağdurlarının staj döneminin emekliliğe sayılması, mesleki eğitimin de prestijini artırır.” açıklamasında bulundu.

Bu gelişmelerin öncesinde Temmuz ayının başında konuşan Palandöken, “Sosyal Güvenlik Kurumu; Bağ-Kur, SSK’lı ve Emekli Sandığına tabi tüm çalışanların sorunlarının birlikte çözüleceği bir yer. Yapılacak yeni düzenlemeyle norm birliği sağlanarak tüm çalışanlar eşit zamanda emekli olabilecekler.” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.