Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TESK Başkanı: Esnaf Borçlarını Ödeyemiyor!

TESK Başkanı, esnaf ve sanatkarların birikmiş borçlarını ödeyemediklerini ve bunun için nefes kredisinin verilmesi gerektiğini söyledi.
TESK Başkanı: Esnaf Borçlarını Ödeyemiyor!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların borçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Başkan, esnafların birikmiş borçlarını ödeyebilmesi için sıfır faizli uzun vadeli yeni bir yapılandırmanın şart olduğunu söyledi. Sicil düzenlemesinin de sağlanması gerektiğini belirtti.

Esnafa Nefes Kredisi Verilmeli

TESK Başkanı, esnafların gelirlerinin giderleri kadar artmadığını vurguladı. Biriken borçlarını ödeyebilmeleri için her zamankinden daha fazla krediye ihtiyaçları olduğunu belirtti. Nefes kredisi verilmesi gerektiğini aktardı.

Ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlar için kamu ve özel bankaların düşük faizli kredi imkanı sağlamaları gerektiğini hatırlattı. Palandöken, “Krediler ile yeni iş yeri açacak olan genç girişimcilerin de önü açılmalı.” diyerek değerlendirmede bulundu.

Küresel çapta etkili olan enerji krizinin Türkiye’ye de yansıdığına değinen Palandöken, başta akaryakıt olmak üzere iş yeri kiralarının, elektrik ve doğal gaz gibi girdi maliyetlerinin artırdığının altını çizdi.

GCM Yatırım Banner

Yerel Esnaf Haksız Rekabetle Mücadele Edemiyor

TESK Başkanı, bu açıklamalarının öncesinde esnafların başlıca sorunu haksız rekabet, yükselen enflasyon ve artan maliyetlerle ilgili konuşmuştu.

Haksız rekabetin alabildiğine gittiğini ve yerel esnafın bununla mücadele etmesinin zor olduğunu belirten Palandöken, en çok girdi maliyetlerinin elektrik, doğal gaz ve petrolden kaynaklandığını söylemişti.

Artan fiyatların ve haksız rekabetin vatandaşı tedirgin ettiğini, mutlaka yeni nesil esnafın yetişmesi ve yeni tedbirler alınması gerektiğini belirtmişti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.