Mesajlaşma uygulamaları aldıkları güncellemeler ile her geçen gün yeni özelliklere kavuşuyor. Dijital hale gelen dünyada bu uygulamalar en önemli iletişim araçları haline gelmiş durumda. Farklı kullanım seçeneklerine hitap eden pek çok mesajlaşma platformu bulunuyor. Bunlar arasında en çok kullanılanı ise WhatsApp olmakta. 2 milyarı aşkın aktif kullanıcısı bulunan uygulamanın karşısındaki en güçlü rakip ise Telegram olmakta.
Rusya merkezli mesajlaşma platformu gizlilik odaklı yapısıyla kullanıcıların dikkatini çekiyor. Platformun Android ve iOs uygulamalarına sürekli yeni özellikler ekleniyor. Son olarak Discord kullanıcılarının yaygın olarak kullandığı bir özellik Telegram’a geldi.
Oyuncuların ağırlıklı olarak kullandığı Discord üzerinden insanlar sesli sohbet edebiliyor. Grup içi sesli sohbetler oyun içerisinde etkili bir iletişim imkanı sunuyor. Gelen güncelleme ile bu özellik artık Telegram’da kullanılabilir olacak.
Telegram’a Discord Özelliği
Telegram, her zaman açık olan Discord odasına benzeyen yeni bir grup sesli sohbeti özelliği ekliyor. Sesli sohbetler artık mevcut metin sohbetlerinin bir parçası ve arkadaşlarınız veya ailenizle canlı olarak konuşmak için kalıcı bir seçenek olarak çalışıyor. Kullanıcılar Discord odasında veya arama yaparken yaptığı gibi sesli sohbet deneyimini yaşayabilecek. Bu özelliği kullanmak için sohbet grubu açmak yeterli olacak.
Ekranın üst bölümüne yerleştirilecek olan ‘Voice Chat’ bölümü ile kaç kişinin konuşabilir olduğu görülebilecek. Join butonunu kullananlar ise doğrudan sesli olarak sohbete katılabilecek. Sesli sohbet özelliği mesaj yazma gereksinimini ortadan kaldırıyor ve çok daha hızlı bir iletişim imkanı sağlıyor. Şirket bu özelliğin uzantısı olarak Android kullanıcılarına özel bir widget oluşturduğunu belirtiyor.
Şu anda grup sesli sohbetleri sese odaklanıyor, ancak Telegram önümüzdeki haftalarda bu bölüme video ve ekran paylaşma özellikleri ekleyeceğini söylüyor . Grup sesli sohbetlerini denemekle ilgileniyorsanız, grup ayarları menüsündeki özelliği etkinleştirmek için bir grubun yöneticisi olmanız gerekir.
Diğer yandan Telegram CEO’su Pavel Durov, hizmetlerinin 500 milyon aktif kullancıya ulaştığını açıkladı. Telegram ilerleyen günlerde genel kanallar için tasarlanmış bir reklam platformu hizmetinden para kazanmayı planlıyor. Durov, platformu “kullanıcı dostu, gizliliğe saygı duyan ve sunucuların ve trafiğin maliyetlerini karşılamamıza izin veren bir platform” olarak tanımlıyor.