Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda, 2020 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Rapora, 2020’nin Covid-19 salgını nedeniyle küresel belirsizliklerin ve risklerin hakim geldiği bir yıl olduğu belirtilerek başlandı.
Bu süreçte çalışanların, müşterilerin ve ortakların sağlığı için üzerlerine düşeni eksiksiz yaptıklarını söyleyen Kırman, aynı zamanda paydaşları da desteklerini anlattı. Hammadde kullanımı ve sonrasını CareforNext sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda yürüttüklerini ve 4 kıtada, 22 bin çalışan ile hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını aktardı.
Şirket tarihinde en önemli dönüm noktalarından biri olarak düzcam, cam ambalaj, cam ev eşyası, kimyasallar iş kollarında faaliyet gösteren şirketlerini Şişecam çatısı altında birleştirdiklerini hatırlattı.
Bunun Türkiye sermaye piyasalarında yapılan en büyük birleşme olduğunun altını çizdi. Aynı zamanda birleşme sonrasında %49’luk halka açıklık oranıyla, Borsa İstanbul’daki halka açıklık oranı en yüksek şirket haline geldiklerini vurguladı. Geçen yıl 4,9 milyon ton cam, 2,2 milyon ton soda ve 3,9 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi yaptıklarını açıkladı.
Kırman sözlerine, “Tüm faaliyetlerimizi tek çatı altında birleştirmenin sunduğu fırsatla, “Koru”, “Güçlendir” ve “Geliştir” temelleri üzerine kurduğumuz CareforNext sürdürülebilirlik yaklaşımımızı iş süreçlerimize daha etkin ve hızlı entegre etmeye devam ediyoruz” diyerek devam etti.
Yeni dönemde uluslararası standartların belirlediği metodolojiye göre “Öncelik Değerlendirme” doğrultusunda çalışmalarına devam etmeyi planladıklarını anlattı. Şişecam olarak sundukları ürün ve hizmetlerin Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı’nın döngüsel ekonomi ve iklim değişikliği ile mücadele eylemlerini içerdiğinin altını çizdi.
Şişecam Hisseleri ve Uzman Yorumları için Tıklayın
Şişecam’ın 2020 yılında BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yer almaya devam ettiğini belirten Kırman, zorlu koşullara rağmen küresel sürdürülebilir başarıyı hedefleyen, yenilikçi, birlikte öğrenme kültürünü yaygınlaştıran, faaliyet gösterdiği iş alanlarında en iyi insan kaynakları uygulamalarını hayata geçiren ve tüm paydaşlarına değer katan bir insan kaynakları politikasını hayata geçirdiklerini bildirdi.
Şu an 4700 kadın çalışanı olan şirketin, tüm kademelerde %30 kadın çalışan oranına ulaşmayı hedeflediğini anlattı. Salgının etkilerinin hala devam ettiğini belirten Kırman, tüm gelişmeleri hem yerel hem de global piyasalarda yakından takip ederek, bu yönde faaliyet gösterdiklerini sözlerine ekledi.