Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Şimşek Açıkladı: Kiralara Yeni Zam Düzenlemesi Yapılacak mı?

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Şimşek, gelecek ay sona erecek olan kira zam düzenlemesi ve uygulanan ekonomi politikalarına dair açıklamalarda bulundu.
Şimşek Açıkladı: Kiralara Yeni Zam Düzenlemesi Yapılacak mı?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında konuştu. Uygulamada olan ekonomi politikaları ve konut kira zammı düzenlemesine dair görüşlerini paylaştı.

1 Temmuz 2024 tarihine kadar yürürlükte olan yüzde 25 kira zam sınırı düzenlemesine ilişkin şöyle konuştu:

“Hiçbir şey yapmazsak düzenleme Temmuz’da ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmamız yok.”

Ekonomi programının çalıştığını söyleyen Şimşek, “Belirli alanlarda başarı çok net. Bazı alanlar sabır, kararlılık gerektiriyor. Büyümede daha dengeli bir kompozisyona doğru evrildik” dedi.

Şimdiye kadar gelen ekonomik verilerin hedefler doğrultusunda uyumlu gittiği notunu düşerek, bugün gelen Mayıs ayı enflasyon verisinde yıllık yüzde 75’i aşan artışa atıf yaptı.

“Biz enflasyonun 70’li rakamlarla zirveyi bulacağını geçen sene kamuoyuyla paylaştık” diyerek, pik yapan enflasyonun beklenen düzeyde ilerlediğini kaydetti.

Bakan Şimşek, “Yıllık enflasyona baktığınız zaman eleştiri haklı. ‘Bu program olmasaydı yıllık enflasyon nerede olurdu?’ sorusu sorulmaz. Geçen seneki koşullara gidelim. Ülke çok büyük deprem yaşadı” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.