Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Shein halka arzında değerleme 27 milyar dolara geriledi

Hızlı moda devi Shein, Hong Kong borsasındaki halka arzında yaklaşık 27 milyar dolar değerlemeye ulaşırken, şirketin değeri dört yıl önceki 100 milyar dolarlık zirvesinin yaklaşık yüzde 70 altında kaldı.
Shein halka arzında değerleme 27 milyar dolara geriledi
HABER GİRİŞ

Çin merkezli online moda şirketi Shein, Hong Kong’daki halka arzını başlattı. Şirket, 280 milyon hisseyi 47,60 – 49,50 Hong Kong doları fiyat aralığından satışa sunarak 1,77 milyar dolara kadar kaynak toplamayı hedefliyor. Üst fiyat seviyesinde Shein’in piyasa değeri yaklaşık 27 milyar dolar olacak.

202’de özel piyasalarda yaklaşık 100 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketin değeri 2023 ve 2024’te 64 milyar dolara gerilemişti. Shein, halka arz öncesinde 30-40 milyar dolarlık bir değerleme hedeflerken, yatırımcıların şirketin yüksek büyüme hızını yeniden yakalayabileceğine yönelik şüpheleri değerlemenin daha da düşmesine yol açtı.

Şirketin büyümesindeki yavaşlama, daralan kâr marjları, artan ticaret maliyetleri ve ABD ile Avrupa’daki düzenleyici baskılar yatırımcıların temel endişeleri arasında bulunuyor. Shein, 2026’nın ilk çeyreğinde ABD gelirlerinin yüzde 14,3 gerilediğini açıklarken, yeni ithalat vergilerinin maliyetleri önemli ölçüde artırdığını belirtti.

Şirket ayrıca ilk çeyrekte 99 milyon dolar zarar açıkladı. Avrupa’daki yeni ithalat ücretleri, fiyat baskısı ve İran savaşı nedeniyle Orta Doğu’daki talep zayıflığının yılın ilk yarısındaki büyümeyi sınırlaması bekleniyor.

Shein, halka arzdan elde edeceği gelirin yaklaşık yüzde 80’ini teknoloji altyapısını geliştirmek ve küresel marka varlığını güçlendirmek için kullanacak. Halka arz 2026’da Hong Kong’un en büyük yeni hisse satışı olurken, şirketin hisseleri 1 Eylül’de işlem görmeye başlayacak.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.