
Senkron Siber Güvenlik Yazılım ve Bilişim Çözümleri A.Ş.’de önemli bir hisse devri gerçekleşti. Şirket ortağı Bülent Çobanoğlu’na ait 750.000 adet A grubu imtiyazlı hisse, Mustafa Cihat Durmuş tarafından 61,5 milyon TL karşılığında satın alındı.

kolayca yatırım yapın
Pay devir sözleşmesi kapsamında, her biri 1 TL nominal değerli olan hisselerin birim fiyatı 82 TL olarak belirlendi. Ancak bu devirle birlikte Mustafa Cihat Durmuş, şirketin oy haklarının yüzde 61,31’ini elde etmiş oldu.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemeleri uyarınca, bu oranda hisse devri gerçekleştiren Durmuş’un zorunlu pay alım teklifinde bulunması gerekiyor. Pay alım teklif fiyatı, hisselerin son 6 aylık borsa ağırlıklı ortalama fiyatı dikkate alınarak hisse başına 221,81 TL olarak hesaplandı.
Zorunlu Pay Alım Teklifi Bilgi Formu’nun onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulduğu açıklandı.