Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Senegal’den Türkiye’ye 5,5 Milyon TL Deprem Desteği

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde depremzedeler için bağış gecesi yapıldı. Bir gecede 1,5 milyon TL toplanırken, Senegal’in Türkiye için yaptığı yardımların miktarı arttı.
Senegal’den Türkiye’ye 5,5 Milyon TL Deprem Desteği
Son Güncelleme: 
Yorum

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından, afetzedelere destek olmak amacıyla dünyanın dört bir yanından yardım geliyor. 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük deprem nedeniyle binlerce bina yıkıldı, milyonlarca insan doğrudan ve dolaylı olarak etkilendi.

Şu anda acil olarak gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlar lazım olsa da depremzedeler için önümüzdeki birkaç yıl çok zor geçecek. Bu nedenle de yaraların sarılması için ciddi bir maliyet gerekiyor.

Türkiye, yaptığı kampanyalarla milyarlarca lira yardım toplarken, birçok ülke yolladığı ekipler ve nakdi yardımlarla bu zor günlerde yanımızda olduğunu gösterdi.

Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliğinde ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ise depremden etkilenen insanlara destek olmak amacıyla Türkiye ile Dayanışma Gecesi düzenledi.

Gecede 1,5 Milyon TL Toplandı

Türkiye ile Dayanışma gecesinde futbolcular, ressamlar, modacılar ve fotoğraf sanatçıları 51 eser bağışladı. Sanatçılar kostümlerini, futbolcular ayakkabılarını ve imzalı formalarını açık artırmaya çıkardı.

Senegalli ve Türk iş insanlarının da katıldığı gecede açık artırmaya çıkan tüm eserler ve objeler satıldı.

Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Türkiye ile dayanışma gecesinde 1,5 milyon TL toplandığını, büyükelçilik adına açılan hesapta 4 milyon TL gibi bir rakama ulaşıldığını açıkladı.

Böylelikle Senegal’den yapılacak katkının 5,5 milyon TL olacağını belirtti.

Eski milli futbolcu El Hadji Diouf, depremde hayatını kaybeden Hatayspor’un Ganalı oyuncusu Christiane Atsu’nun ölüm haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini söyledi.

Şarkıcı Youssou Ndour ise “Türkiye’nin yanında olduğumuzu göstermek adına bu geceye katıldım. Cumhurbaşkanımız Macky Sall de 1 milyon dolar bağış yapacağını duyurmuştu. Senegal’in en önemli tarikatlarından Müridi tarikatı da 165 bin dolar bağışladı. Bu bağışların devam edeceğine eminim.” şeklinde konuştu. (Kaynak: AA)

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu