Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya, İtalyan Eni’ye Gazı Kesiyor: Şirket Gazprom ile Görüşüyor

İtalya'nı en büyük enerji şirketi Eni'nin Rusya'dan gaz sevkiyatı durmak üzere. Şirket bunun önüne geçmek için Gazprom ile görüşüyor. Ayrıntılar haberde...
Rusya, İtalyan Eni’ye Gazı Kesiyor: Şirket Gazprom ile Görüşüyor
HABER GİRİŞ

Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı ülkelerin yaptırımlarına yanıt olarak gaz sevkiyatını silah olarak kullanmayı sürdürüyor. İtalya’nın en büyük Rus gazı ithalatçısı olan Eni, Rusya’nın gaz şirketi Gazprom’dan talep ettiği gazın tamamen kesileceğini açıkladı. Şirket bu durumu düzeltmek için çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Eni tarafından yapılan açıklamada, “Gazprom, Avusturya üzerinden gaz tedarikinin mümkün olmadığını belirterek, bugün için talep edilen gaz miktarlarını teyit edemediğini bildirdi. Bu nedenle, Tarvisio giriş noktası üzerinden Eni’ye bugünkü Rus gaz arzı sıfır olacak. Eni, sarf malzemelerinin geri yüklenmesi durumunda güncellemeler sağlayacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Birçok Avrupa ülkesi, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgalinden bu yana doğal gaz tedariki konusunda anlaşmazlık yaşıyor. Avrupa Birliği, Moskova’nın bölgede enerji için ihtiyaç duyulan gaz akışını ekonomik bir silah olarak kullandığını belirtiyor. Rusya ise bunu reddediyor ve arzdaki herhangi bir kesinti için Batı yaptırımlarının etkisini suçluyor.

Gazprom Avustralya’daki Mevzuatı Neden Gösterdi

Gazprom sorunun Avusturya’daki mevzuat değişikliklerinin sonucu olduğunu aktardı. Rusya’nın devlete ait enerji devi, ülkenin şebeke operatörünün ulaşım adaylarını onaylamayı reddetmesinin ardından Avusturya üzerinden gaz geçişinin askıya alındığını bildirdi.

Eni’den bir yetkili, Avusturya’nın Slovakya sınırında gaz almaya devam ettiğini söyledi. İtalya, Ukrayna’da savaşın başlamasından sonra Rusya’dan gelen akışlardaki düşüşü telafi etmek için bu yıl alternatif tedarikçilerden ek gaz ithalatı sağladı .

GCM Yatırım Banner

Konuya yakın bir kaynak, Rus gazının şu anda İtalyan ithalatının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturduğunu belirtti. Cezayir ve İskandinav ülkelerinin son dönemde payının arttığını sözlerine ekledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın