Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya Başbakanı: Bizi Küresel Ekonomiden Dışlayamazlar

Rusya Başbakanı Mişustin, Batının uyguladığı benzeri görülmemiş yaptırımlara rağmen küresel ekonomiden tecrit edilme çabasının başarısız olacağını söyledi.
Rusya Başbakanı: Bizi Küresel Ekonomiden Dışlayamazlar
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Batılı ülkeler Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya ağır yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Bugün ise Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin askıya alınması için oylama yapılacak.

Bunun öncesinde Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’den bir açıklama geldi. Mişustin, Rusya’yı yıldırmaya ve küresel ekonomiden dışlamaya çalışanların başarılı olamayacağını söyledi.

Açıklamasında “Mevcut durum, kelimenin tam anlamıyla Rusya’nın otuz yıllık tarihindeki en zorlu durum olarak adlandırılabilir.” ifadesine yer veren Rusya Başbakanı, ülkesinin küresel süreçlere entegre olduğunu ifade etti.

Moskova’da iş kurmak isteyen müttefikleri ve ortakları olduğunu ve çalışmalara devan edeceklerini dile getirdi. Yetkililerin Avrasya Ekonomik Birliği ortakları ile iş birliğinin güçlendirilmesi ve yeni yatırımlar konusunda desteklerini sürdüreceklerini aktardı.

Hükümetin 2022 yılında bütçe fazlası veremeyeceğini ve tüm gelirlerin harcanacağını söyledi. Savaş sandıkları olmayacağını ve ekonomiden elde edilen her şeyi harcayacaklarını sözlerine ekledi.

GCM Yatırım Banner

24 Şubat’ta başlayan savaş nedeniyle birçok ülke Rusya pazarından çekilirken, ekonomiyi hedef alan çok ciddi yaptırımlar uygulandı. Savaşın ilk günlerinde Rusya’daki tüm ortaklıklarını bitirme kararı alan Shell, Rusya’dan çekildikten sonra varlıklarının değerinden 4 ila 5 milyar dolar arasında bir kayıp olacağını açıkladı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.