Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya Açıkladı: Türkiye Bu Tarihte Gaz Merkezi Olacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye'de gaz merkezinin 2024'te kurulmasını beklediklerini açıkladı. İşte detaylar…
Rusya Açıkladı: Türkiye Bu Tarihte Gaz Merkezi Olacak
HABER GİRİŞ

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş üç yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. Batılı ülkeler, Rusya’yı caydırmak için bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok yaptırım uyguladı. Başta enerji sektörü olmak üzere her alanda yapılan kısıtlamalarla Rus ekonomisine zarar verme ve savaşa giden finans kaynağının kesilmesi amaçlandı.

Rusya kararlılığından tek bir adım dahi atmazken, Türkiye barış adına en fazla çaba gösteren ülke oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her ülkenin lideriyle de defalarca görüştü.

Bununla beraber önemli bir fırsatı da elde etme şansı buldu. Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Eylül ayında yaptığı açıklamada Türkiye’de büyük bir doğal gaz merkezi kurma planlarını açıklamıştı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ise bugün konuya dair yeni bir açıklama yaptı. Türk ortaklarıyla uygun bir yol haritasının hazırlanması konusunda anlaştıklarını ve bunun yakın zamanda onaylanacağını belirtti.

Bu yol haritası çerçevesinde projenin uygulanmasına başlanacağını, Türk ortaklarının deneyimlerini görmek için yakın zamanda St. Petersburg’u ziyaret edeceğini bildirdi. Bu ziyaretin Türkiye’de bir elektronik platform ve merkez kurmak için yararlı olacağını düşünen Novak, “Projenin 2024’te hayata geçmeye başlamasını umuyoruz.” dedi.

Avrupa’da yaşanan bazı gelişmelerin enerji sektöründe önemli etkileri olduğunu belirten Rus bakan, Rus enerji sektörünün istikrarlı şekilde çalışmaya devam ettiğini ve bütçeye katkı sağladığını belirtti.

Petrol ve doğal gaz gelirlerinin bu yıl yaklaşık 9 trilyon ruble seviyesinde gerçekleşmesinin tahmin edildiğini açıkladı. Avrupa’da doğal gaz tüketiminin 2021’den bu yana 100 milyar metreküpten fazla azaldığını açıkladı.

Küresel petrol fiyatlarının bu yıl büyük oranda istikrarlı seyrettiğini, gelecek yıl Brent petrolün varil fiyatının 80-85 dolar arasında olmasını beklediğini söyledi.

(Kaynak: AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.