
Geçen gün bedelsiz sermaye artırımı duyurusunu paylaşan VBT Yazılım A.Ş.’nin hisse dönüşüm başvurusuna dair Merkezi Kayıt Kuruluşu’ndan (MKK) açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaşılan MKK bildiriminde, VBT Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Birol Başaran’ın 780.000 TL nominal tutarlı şirket paylarının borsada satışa çıkarılması için başvuruda bulunduğu açıklandı.
Konuya ilişkin Başaran’ın açıklamasında, şahsi payların satışında gerekçe olarak şirketin yurt dışındaki atılımları gösterilmişti.
Dün yaptığı açıklamada VBT Yazılım’ın farklı ülkelerde şirket kurma hedefi olduğu ve ayrıca yabancı ortaklarla sözleşme yapmak için de teminata ihtiyaç duyduğunu söyleyen Başaran, gerekli finansmanın borsa tarafından karşılanacağına işaret etmişti.

Yatırımcısına yıllık yüzde 140’ın üzerinde getiri sağlayan VBT Yazılım hisseleri (VBTYZ) aylık yüzde 18 oranında prim sundu.
Yılbaşından bu yana 172 TL seviyesine dokunduktan sonra son günlerde negatif bölgede yer alan hisseler TSİ 14.15 itibarıyla yüzde 4 düşüşe giderken 135,7 TL’den işlem gördü.