Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Otomobil Fiyatları Kaskoyu Vurdu! Yüzde 140 Arttı!

Otomobil fiyatlarındaki artış kasko fiyatlarını da etkiledi. TÜKONFED Başkanı Bağcı, fiyatların yüzde 140 oranında arttığını söyledi.
Otomobil Fiyatları Kaskoyu Vurdu! Yüzde 140 Arttı!
HABER GİRİŞ

Türkiye’de temel gıda ürünlerinden otomobile kadar gelen zamlar vatandaşın belini büküyor. Özellikle otomobil fiyatlarındaki artış durdurulamazken Ticaret Bakanlığı konuya yönelik harekete geçti. Hal böyle olunca otomobil fiyatlarındaki artış kasko ücretlerini de etkiledi.

Konuya yönelik açılamada bulunan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, kasko fiyatlarının geçen yıla göre standart araçlarda yüzde 140 oranında arttığını kaydetti.

“Yüzde 300’e  Kadar Artış Var”

Bağcı, fiyat artışının modellere göre değiştiğini yüzde 300’e kadar yükseliş yaşandığını bildirdi.

Geçen yıl 300 bin TL olan bir aracın 800-900 bin TL olduğunu, fiyatın üç kat arttığını söyledi. Araba yedek parçalarında yüzde 250’ye yakın artış gözlenmekte olduğunu bildirdi.

TÜKONFED Başkanı Bağcı, şu an ortalama araçlarda 60-70 bin liranın üzerinde kasko fiyatının geldiğini vurguladı.

GCM Yatırım Banner

Kasko poliçelerinde ve sigorta poliçelerinde şirketler zarar etmeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca geçen yıla göre kasko yaptırma oranında az da olsa bir artış gördüklerini söyledi.

Araçların sigortasızlık oranı hakkında konuşan Bağcı, bunun motosikletlerde yüzde 65, traktörlerde yüzde 45, hususi otomobillerde ise yüzde 6 oranında olduğunu kaydetti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.