Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ons Altın Bir Sonraki Rekora mı Hazırlanıyor?

Orta Doğu geriliminde İran’ın da adının geçmesiyle para güvenli limana akın ederken ons altındaki mevcut seviyeler alım fırsatı yaratıyor mu? Yanıt haberde;
Ons Altın Bir Sonraki Rekora mı Hazırlanıyor?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bu yılın ana gündem maddesi, dünyada yükselen jeopolitik riskler olmaya devam ediyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki nükleer gerilime Orta Doğu’daki sıcak savaş da eklendiğinde yatırımcıların korunaklı limanı altın oldu.

Sizce Ons Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

İsrail-Filistin çatışmasında İran’ın da adının geçmesiyle ons altında yükseliş destek almaya devam etti.

Yılbaşından bugüne yüzde 14’ün üzerinde artış kaydeden ons altın 2431 dolar seviyelerine kadar çıksa da son gelişmelerde İran ile İsrail arasındaki misilleme savaşlarının devamının gelmeyeceğine yönelik beklentiler nabzı yavaşlatmaya yetti.

Ons altın yazım anında yüzde 1’in altındaki sınırlı yükselişiyle 2357 dolar seviyesinde kayda geçti.

Ons Altın 15.04.2024
Kaynak: Paratic Piyasalar

Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu, ons altın değerlendirmesinde değerli madenlerdeki fiyatlamayı etkileyen haberlere dikkat çekti.

Ons altının sadece ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararına odaklanmadığını, jeopolitik risk tetikleyicisine göre yön arayışında olduğunu söyledi.

Bundan sonra ons altındaki her düşüşün alım fırsatı yarattığının altını çizerek, bugüne kadar baskılanan altının Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin kanallarından gelecek haberlerle yukarı yönlü hareketini sürdürebileceği tahminini paylaştı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.