Morgan Stanley ve JPMorgan, beş yıllık Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tahvilleri için iyimser açıklamalarda bulundu. Yatırım bankaları, tahvil alımına başlanabileceğini belirtti. Morgan Stanley, ABD tarafından gelecek hafta açıklanacak ekonomik verilerin aşağı yönlü sürpriz yapabileceğine işaret etti.
Söz konusu beklentiler kapsamında Hazine tahvillerinde bir toparlanma alanı görüldüğü aktarıldı. Aralarında Morgen Stanley küresel Makro Strateji Başkanı Matthew Hornbach’ın da bulunduğu analistler, beş yıllık ABD tahvillerinde geçen hafta gerçekleştirilen düşüşler için “Bu, satın almak istediğimiz bir düşüş” ifadelerini kullandı.
JPMorgan ise tahvillerdeki getirilerin en son Aralık ayında görülen seviyelere kadar çıkması sebebiyle yatırımcılara beş yıllık tahvil almalarını tavsiye etti. Fakat piyasaların merkez bankası faiz indirimlerine erken başlamak için fiyatlandırma konusunda hala çok agresif olduğu konusunda uyarı yapıldı. Fitch Ratings, 19 Ocak’ta paylaştığı raporunda ABD Merkez Bankası’nın (FED) Haziran ve Temmuz ayından önce faiz indirimi yapmasının beklenmediğini belirtmişti.
Beş yıllık ABD tahvil faizi 15 Ocak’ta yüzde 3,832 seviyesine kadar gerilemişti. Haber yazım itibarıyla yüzde 4,015 düzeyinde bulunuyor. İki, beş ve yedi yıllık tahviller dahil, bir sonraki ABD Hazine borçlanma ihalelerinin Salı günü başlayacağı düşünülüyor.