Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

OECD’den Türkiye’ye Enflasyon Uyarısı: Dizginlenmedikçe Zor!

OECD Genel Sekreter Yardımcısı Yoshiki Takeuchi, Türkiye'deki yüksek enflasyona dikkat çekerken sürdürülebilir büyüme ve güven için yapılması gerekenlere değindi.
OECD’den Türkiye’ye Enflasyon Uyarısı: Dizginlenmedikçe Zor!
HABER GİRİŞ

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) Genel Sekreter Yardımcısı Yoshiki Takeuchi, Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve sıkı para politikası hakkında mesajlar verdi.

Türkiye’de yüzde 60’ın üzerinde enflasyon olduğunu söyleyen isim, enflasyonun kontrol altına alınmadığı müddetçe büyümeyi sürdürmenin olanaksız olduğunu dile getirdi.

Sağlıklı bir ülke ekonomisine sahip olmanın yolunun enflasyonu kontrol altına almaktan geçtiğine dikkat çekti.

2023 yılı boyunca uygulanan gevşeyici para politikalarının ekonomik büyümeyi desteklediğini söylerken yılın ilk aylarında yaşanan deprem felaketinden dolayı çok fazla kamu harcaması gerçekleştiğini anımsattı.

Takeuchi, OECD’ye üye olan 38 ülke arasında en hızlı büyüyen ikinci ülke konumunda Türkiye’nin bulunduğunu da belirtti.

GCM Yatırım Banner

Buna rağmen ülkenin yüksek enflasyon sıralamasında ilk sırada yer almasına değinirken büyümeden ödün verilmeden enflasyonla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

TCMB’ye Güveni Sağlama Mesajı

TCMB’nin güven ortamını sağlayabilmesi için enflasyonu kontrol altına aldığını göstermesi gerektiğini ve bunun da ancak sıkı bir para politikasına sahip olunmasıyla gerçekleşebileceğinin altını çizdi.

Takeuchi, sözlerinin devamında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın sıkılaşma adımlarını desteklediğini ifade etti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.