Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Nebati’den Dikkat Çeken Paylaşım: Rekor Tazeledik

Nebati, ihracatla ilgili rakamları sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Ağustos ayıyla ihracatın rekor tazelediğini duyurdu. İşte detaylar,
Nebati’den Dikkat Çeken Paylaşım: Rekor Tazeledik
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye’nin ihracat verilerine ilişkin değerlendirmesini sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptı. Nebati’nin sosyal medyada yaptığı paylaşım oldukça dikkat çekti. En dikkat çeken başlık, ihracatla ilgili kullandığı “rekor” ifadesi oldu ve sosyal medya üzerinden tepkiler aldı.

Bakan, yıllıklandırılmış ihracatın, Ağustos ile birlikte 250,8 milyar dolar seviyesine ulaşarak rekor tazelediğini belirtti.

Türkiye’nin Ekonomi Modeli ile ihracat odaklı büyümeye, ekonomiyi daha güçlü kılmaya devam ettiklerini vurguladı.

Olumsuz küresel koşullara, zayıf dış talep ve ABD doları lehine gelişen parite etkisine rağmen ihracatın artmaya devam ettiğini bildirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre ihracatın Ağustos ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 oranında arttığına dikkat çekti. Bu yükselişin, Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı sürecine göre yüzde 18,3 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

GCM Yatırım Banner

Gün içerisinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş da sosyal medya üzerinden ihracat verilerini paylaşmıştı. Bakan, yeni verilerin en yüksek Ağustos ayı ihracat rakamı olduğunu kaydetmişti.

Bilgilere göre en fazla ihracat yapılan ülke Almanya olarak açıklanmıştı. En çok ihraç edilen grup ham madde grubu olarak belirtilmişti. En fazla ihracat yapılan fasıl ise kazanlar ve makineler olarak duyurulmuştu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.