Gedik Yatırım, model portföyünde güncellemeye giderek Tüpraş’ı (TUPRS) çıkarırken Astor Enerji’yi (ASTOR) ekledi. Kurum, Tüpraş için daha önce “Endeksin Üzerinde Getiri” olan tavsiyesini “Endekse Paralel Getiri” seviyesine indirmesinin ardından şirketi model portföyden çıkardığını belirtti.
Tüpraş’ın kısa vadeli güçlü kârlılık görünümüne ilişkin olumlu görüşün korunduğu ifade edilirken, hissedeki güçlü performansın revize edilen 501 TL hedef fiyata göre yükseliş potansiyelini önemli ölçüde sınırladığı kaydedildi.
Gedik Yatırım, Astor Enerji’yi model portföye ekleme gerekçesi olarak şirketin büyüme ve kapasite yatırımlarını gösterdi. Şirketin 2026’nın ilk yarısında dolar bazında gelirlerini yüzde 7 artırarak 413 milyon dolara, net kârını ise yüzde 88 yükselterek 100 milyon dolara çıkardığı belirtildi.
ASTOR hedef fiyatı 461,30 TL, getiri potansiyeli ise yüzde 76,2 TL oldu.
Raporda ayrıca Astor Enerji’nin 2026-2027 beklentilerine göre 21,5x-11,2x F/K ve 14,1x-7,6x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem gördüğü, mevcut çarpanların küresel emsallere kıyasla 2026 tahminleri bazında F/K’da yüzde 49, FD/FAVÖK’te ise yüzde 55 iskontoya işaret ettiği belirtildi.
kolayca yatırım yapın