Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Memur-Sen: Mücadelemiz Sonucu 424 Bin Kişi Kadroya Geçiyor

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, sözleşmeli personel statüsündeki değişiklikle birlikte getirilen kadro düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.
Memur-Sen: Mücadelemiz Sonucu 424 Bin Kişi Kadroya Geçiyor
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada sözleşmeli personel statüsünde değişiklik yapıldığını duyurmuştu. Kamuda çalışan sözleşmeli personele kadroya geçişlerde 3 yıl aynı statüde çalışmış olma şartının getirilmesinin ardından Memur Sendikaları Konfederasyonu’ndan (Memur-Sen) açıklama geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamudaki sözleşmeli personele getirilen kadro düzenlemesinin süresiz sözleşmeli personele olduğu gibi süreli sözleşmeli pozisyonundakiler için de geçerli olmasını talep etti.

Söz konusu talebin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Komisyon ve Genel Kurul gündemine taşındığını paylaştı.

Sözleşmeli Personel Kadroya Geçiş
Kaynak: Twitter

Twitter üzerinden açıklama yapan Yalçın, sözleşmeli personele tanınan kadro hakkının, Memur-Sen’in toplu sözleşme kazanımları arasında olduğunu ve sayıları 424 bini bulan sözleşmeli personelin kadroya geçeceğini ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı, kadro hakkıyla birlikte özellikle belediyelerde yaşanan iş güvencesi tartışmalarının kayda değer biçimde azalacağını söyledi.

Kamuda çalışan personellerin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına da girmeye hak kazanacaklarını ekledi.

Yalçın, “Memur-Sen olarak, kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecek. Kadro müjdesinin süresizlerde oluşturduğu sevincin süreli sözleşmelilerde de yankı bulması için TBMM Komisyon ve Genel Kurul aşamasında gayretimiz devam edecektir” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın