Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

MEB Bütçesinden Türkiye Maarif Vakfı’na 3,4 Milyar TL’lik Kaynak

2023 yılı MEB bütçesinden Türkiye Maarif Vakfı'na 3,4 milyar TL kaynak aktarılacak. Konuya yönelik karar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
MEB Bütçesinden Türkiye Maarif Vakfı’na 3,4 Milyar TL’lik Kaynak
HABER GİRİŞ

Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılması hakkındaki karar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımladı.

Buna göre 6721 sayılı Türkiye Maarif Vakfı Kanununun 5’inci maddesi gereğinde karar verdi.

Kararın amacı yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul, eğitim kurumu ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs vermek, bilimsel araştırma-geliştirme çalışmaları ile yayınlar yapmak ve yeni metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılması olarak açıklandı.

Bu kapsamda 2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 3 milyar 499 milyon 874 bin TL kadar aktarılacak. Söz konusu kararın 1/1/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe gireceği aktarıldı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.