Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin küresel havacılıktaki yükselişinin sürdüğünü belirterek İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama kalkış sayısında dünya genelinde 5. sıraya yükseldiğini açıkladı.
Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre, 7-13 Eylül tarihleri arasında İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1.643 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Havalimanı, günlük ortalama 829 kalkışla dünya genelinde 5. sırada yer aldı.
Antalya Havalimanı da aynı dönemde günlük ortalama 969 uçuşla Avrupa’nın en yoğun 10 havalimanı arasında bulundu.
Türkiye genelinde ise 7-13 Eylül tarihleri arasında günlük ortalama 4.191 uçuş gerçekleştirildi. Bu rakamla Türkiye, Avrupa’da günlük uçuş sayısı bakımından 6. sırada yer aldı.
Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık alanındaki gücünü artırmaya ve ülkeyi dünyanın önemli uçuş merkezlerinden biri haline getirmeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.