Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Lüks Devi Tüm Dünyayı Sarsan Zorluklara Rağmen Gelirini Artırdı

Dünyanın önde gelen lüks ürünler grubu LVMH, ne savaş ne enflasyon ne de Covid kısıtlamalarından etkilenmedi. Yılın ilk çeyreğinde güçlü satış rakamları açıkladı!
Lüks Devi Tüm Dünyayı Sarsan Zorluklara Rağmen Gelirini Artırdı
HABER GİRİŞ

Lükste dünya liderlerinden Fransız Louis Vuitton Moet Hennessy’nin (LVMH), 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin kazanç rakamlarıyla dikkat çekti.

Çatısı altında Donna Karan, TAG Heuer, Zenith, Hublot, Bulgari, Dior, Kenzo, Givenchy, Emilio Pucci gibi markaları barındıran LVMH, 2022’nin ilk çeyreğinde 18 milyar euro gelir kaydetti. Bu, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 29 artışı işaretlerken organik gelir artışı yüzde 23 oldu.

Yapılan açıklamaya göre LVMH, sağlık krizinin devam ettiği ve Ukrayna’daki dramatik olayların damgasını vurduğu bir zeminde yıla iyi bir başlangıç yaptı.

Tedarik kısıtlamaları görmeye devam eden Wines & Spirits dışında tüm iş grupları çift haneli gelir artışı elde etti. ABD ve Avrupa’da da çift haneli gelir artışı kaydedilirken Asya, Mart ayında Çin’de sağlık kısıtlamalarının sıkılaştırılmasına rağmen çeyrek boyunca büyümeyi sürdürdü.

Dünyanın en zenginlerinden Bernard Arnault’un şirketi ABD’de yüzde 26, Avrupa’da yüzde 45, Japonya hariç Asya’da yüzde 8 organik gelir artışı yaşadı.

GCM Yatırım Banner

Rusya’nın Ukrayna İşgali Lüks Sektörünü Vurmadı

Quartz tarafından aktarılan bilgilere göre LVMH’nin işi, esas olarak hem Ukrayna hem de Rusya, şirketin markaları için küçük pazarlar olduğu için süregelen çatışmanın etkilerinden büyük ölçüde kaçtı.

Morgan Stanley lüks analisti Edouard Aubin, Rusya’nın LVMH küresel ticaretinin yalnızca yüzde 1’ini oluşturduğunu söyledi. Rusya dünyanın ham elmaslarının çoğunu tedarik etse de şirket, Bulgari gibi mücevher markaları için başka kaynaklar bulmakta herhangi bir sorun yaşamadığını söyledi.

LVMH Group CEO’su Jean-Jacque Guiony kazanç çağrısında “Bu, makul bir kısa zaman çerçevesinde mükemmel bir şekilde yapılabilir” dedi.

LVMH Enflasyon Açıklaması: Varlıklı Müşterilerimiz Yüksek Fiyatlardan Etkilenmiyor

Guiony, enflasyon oranları dünya çapında tarihi seviyelere tırmanırken şirketin mallarını “oldukça kayda değer bir şekilde” daha pahalı hale getirdiklerini söyledi.

Hatta en son Louis Vuitton da dahil olmak üzere birçok markanın fiyatlarını orta tek haneli rakamlarla artırdıklarını ekledi. Önümüzdeki aylarda daha fazla zam yapmayı öngördüklerini söyleyen CEO, daha yüksek fiyatlara rağmen varlıklı müşteri tabanının geri çekilmediğini kaydetti.

Lüks Devi Tüm Dünyanın Aksine Çin’deki Karantinalardan Endişe Duymuyor

Çin’deki, özellikle de Şanghay’daki karantinaların tam etkisini değerlendirmek için henüz çok erken olsa da şirketin uzun vadede bu konuda endişeli olmadığı görüldü.

Satışların ikinci çeyrekte bir darbe alacağını belirten LVMH’nin karantinalar kaldırıldıktan sonra insanların tekrar alışverişe başlaması konusunda iyimserliği bunu gösterdi.

Lüks dev, pandeminin ilk başlardaki 2020 performansı herhangi bir gösterge olsaydı, markalarının başka bir intikam harcaması dahi görebileceğini bildirdi.

Bu durum birçok uzman ve kuruluşun kısıtlamalara ilişkin endişeleriyle çelişti. Mart sonunda artan vakalar nedeniyle yeniden kapanma kararı alan Çin, karantinası ile paniğe yol açmıştı.

Çin’in ticari üretim merkezlerinden olan 18 milyon nüfuslu Guangcou kenti de şehir dışından gelişlere kapatıldı.

Bu durum hakkında görüş bildiren son önde gelen kuruluşlarından biri Dünya Ticaret Örgütü oldu. Çin’de Covid-19’a yönelik son sokağa çıkma kısıtlamalarının tedarik zinciri baskılarının hafifliyor göründüğü bir zamanda deniz ticaretini yeniden kesintiye uğrattığını ifade etti.

Bunun, üretim girdilerinin yenilenmiş kıtlığına ve daha yüksek enflasyona yol açabileceği konusunda uyardı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.