Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Litvanya’dan Kaliningrad Yasağı Hamlesi!

Litvanya, Kaliningrad'a yönelik mallara yaptırımlara ilişkin yeni açıklama geldi. Detaylar haberde;
Litvanya’dan Kaliningrad Yasağı Hamlesi!
HABER GİRİŞ

Litvanyalı yetkililer, Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarına tabi malların Rusya’nın Kaliningrad yerleşim bölgesine kendi topraklarından transit geçiş yasağının bugün itibarıyla yürürlüğe gireceğini söyledi.

Kaliningrad Bölge Valisi Anton Alikhanov, konuyla ilgili açıklamasında AB yaptırım listesinde özellikle kömür, metaller, inşaat malzemeleri ve ileri teknoloji ürünlerin yer aldığını belirtti.

Bununla birlikte yasağın Kaliningrad’ın ithal ettiği ürünlerin yaklaşık yüzde 50’sini kapsayacağını belirtti.

Yasağın derhal başlaması, Litvanya devlet demiryolları hizmetinin kargo kolu tarafından, Avrupa Komisyonu’ndan yaptırımların uygulanmasına ilişkin mekanizmaya ilişkin duyurunun ardından müşterilere gönderilen bir mektupta onaylandı.

AB ve NATO üyeleri Polonya ile Litvanya arasında sıkışan Kaliningrad, Litvanya üzerinden demiryolu ve gaz boru hatları aracılığıyla Rusya’dan malzeme alıyor.

Rusya’nın Baltık deniz filosunun karargahına ev sahipliği yapan yerleşim bölgesi, Nisan 1945’te Kızıl Ordu tarafından Nazi Almanyası’ndan alındı ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyetler Birliği’ne bırakıldı.

GCM Yatırım Banner

Litvanya daha önce bölgeyle ilgili nükleer iddialarıyla gündeme geldi. Rusya’nın nükleer tehdidinin ardından konuşan Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Rusya’nın savaştan önce bile Kaliningrad’a nükleer silah yerleştirdiğini belirtmişti.

Nisan ortasında yaptığı açıklamada; “Nükleer silahlar Kaliningrad’da her zaman bulundurmuştur. Uluslararası toplum, bölge ülkeleri bunun tamamen farkındadır. Bunu, tehdit olarak kullanıyorlar” demişti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.