Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

LASİD Kış Lastiği Konusunda Uyardı! “Hazırlıklar Tamamlanmalı”

LASİD, kış lastiği uygulamasına az bir zaman kala tüm araç sahiplerine uyarıda bulundu. İşte detaylar...
LASİD Kış Lastiği Konusunda Uyardı! “Hazırlıklar Tamamlanmalı”
HABER GİRİŞ

Kış lastiği uygulamasının başlamasına sayılı günler kala Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği’nden (LASİD) konuya dair açıklama geldi.

LASİD, uygulamanın 1 Aralık’ta başlayıp 1 Nisan 2023’e kadar 4 ay boyunca devam edeceğini belirtti.

Bu kapsamda kış lastiği kullanımının sadece ticari araçlarda değil tüm araçlarda kullanılması gerektiği aktarıldı.

“Bir An Önce Kış Lastiği Hazırlığı Tamamlanmalı”

Konuyla ilgili açıklama yapan LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, kış lastiği hazırlıklarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi. Kış lastiği hakkında bilgi veren Kurt, 7 derece altındaki sıcaklıklarda yere tutunma özelliğini koruduğunu, ıslak ve karlı yüzeylerde sürüş emniyetini artırdığını kaydetti.

Kış lastiğinin kar lastiği olmadığının altını çizen Kurt, kış lastiğine geçmede karın yağmasının beklenmemesi gerektiğini belirtti.
Trafiğin herkesin ortak alanı olduğunu belirterek araç bakımının ve kontrollerinin aksatmadan yapılması gerektiğini söyledi.

Manşet Haberleri
Sponsorlu
BİST 100 Günü Nasıl Kapatır?

Kış lastiği için yapılacak zorunlu masrafın düşünülmemesi gerektiğini insanların hayatlarının korunma bilincine sahip olunması gerektiğinin altını çizdi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle finansal başarıya giden yolda lider adımı atın.