Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Küresel piyasalar odaklandı: ABD ve Çin bu tarihte görüşecek

ABD Hazine Bakanı Bessent, Cumartesi günü Çinli yetkililerle bir araya geleceklerini söyledi. İşte detaylar;
Küresel piyasalar odaklandı: ABD ve Çin bu tarihte görüşecek
HABER GİRİŞ

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Scott Bessent, 7 Mayıs’ta Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesi’nde Çin ile müzakerelere 10 Mayıs Cumartesi günü başlayacaklarını açıkladı.

ABD’nin önemli ticaret partnerleriyle görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Bessent, “İsviçre’ye gideceğim ve müzakereler Cumartesi günü başlayacak” ifadelerini kullandı.

Çin ile yapılacak görüşmelerde kendisinin ve ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer’in yer alacağını dile getiren Bakan, herhangi bir ticaret anlaşması konusunda nihai kararı ABD Başkanı Donald Trump’ın vereceğini aktardı.

ABD, Çin hariç diğer ticaret ortakları için gümrük vergilerini erteleme kararı almıştı. Piyasalar, dünyanın en büyük ekonomileri arasında 10 Mayıs’ta yapılacak görüşmede gümrük vergilerine ilişkin mesajları yakından takip edecek.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.