Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Küresel Kamu Borcu 10 Yılda 30,7 Trilyon Dolar Arttı

IMF tahminlerine göre 2008 yılında yaşanan ekonomik krizden bu yana küresel kamu borcunda 30,7 trilyon dolarlık bir artış olduğu öngörülüyor. Detaylar şöyle...
Küresel Kamu Borcu 10 Yılda 30,7 Trilyon Dolar Arttı
Son Güncelleme: 
Yorum

Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerinden hesaplanan verilere göre; 2008 yılında 40,6 trilyon dolar olan küresel kamu borcunun, 2018’de 30,7 trilyon dolarlık artışla 71,3 trilyon dolara yükselmesi tahmin ediliyor. Birçok ülkenin hem merkez bankaları hem de iç tüketim ve yatırımları destekleyen kamu teşvikleri ile büyüme problemlerine çözüm bulmaya çalıştığı belirtildi.

2008 yılındaki küresel krizden bu yana, ülkelerin ayakta kalma mücadelesi borçlarının artmasına neden oldu.

Ayakta Kalma Mucadelesi Borcların Artmasina Neden OlduIMF Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonominin güçlenmeyi sürdürmesine karşın, büyümeye yönelik risklerin son dönemde yükseldiği, finansal kırılganlıkların, varlık fiyatları ve yükselen borçlarla arttığını söyledi. Yine birçok uzman da uluslararası kurum ve kuruluş temsilcilerinin finansal kırılganlık sebebiyle önlem alması gerektiğini belirtti.

IMF tahminlerine göre; 2018 yılı sonunda küresel kamu borcu 71 trilyon 325,4 milyar dolar olacak.

Imf Kuresel Borc TahminleriKüresel milli gelirin ise 86 trilyon 802,1 milyar dolar olacağı bildirildi. Bu şekilde yıl sonunda küresel kamu brüt borcu, dünya gelirinin %82,2’sine denk gelecek. IMF’nin tahminde bulunduğu 181 ülkeden ABD’nin çıkarılması durumunda, dünya gelirlerinin milli gelir toplamının %66,8 trilyon dolara ulaşacağı belirtildi.

Değerlendirmeye alınan 181 ülke arasında, 2018 yılı sonunda 11 ülkenin kamu borcunun 1 trilyon doları aşacağı öngörülüyor.

11 Ulke Kamu BorcuBu 11 ülkenin borcu, toplam borcun %84’lük kısmına tekabül ediyor. Listenin başında 22,1 trilyon dolar ile ABD yer alırken, onu 12,2 trilyon dolar ile Japonya ve 7,2 trilyon dolar ile Çin izledi.

İtalya ve Fransa 2,8 trilyon dolar, Almanya ve İngiltere 2,5 trilyon dolar, Hindistan 2 trilyon dolar, Brezilya 1,9 trilyon dolar, Kanada 1,6 trilyon dolar ve İspanya 1,5 trilyon dolar kamu borcuna sahip. Bu ülkelerin toplam borcunun yıl sonunda 59 trilyon doları aşması ve bu rakamın da küresel kamu borcunun %82,7’sine denk geleceği öngörülüyor.

2008 yılından bu yana kamu borcunda en fazla artış olan ülke ABD oldu.

En Fazla Bor Abd2008’deki küresel krizden bu yana kamu borcunda 11,2 trilyon dolarlık artış olan ABD’deki bu artışın sebebi olarak ülke merkez bankasının tahvil alımları yoluyla genişlemeci politikalar benimsemesi gösteriliyor. 2008’de 10,9 trilyon dolar olan kamu borcu miktarının bu yıl sonunda 22,1 trilyon dolara çıkması tahmin ediliyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu