Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kredi Kartlarına Gelecek Kısıtlama Yüksek Sesle Konuşuluyor

Bakan Şimşek’in daha önce gündeme getirdiği kredi kartı kısıtlaması için gerekli ortam oluştu. Vatandaşın borcu 18 yıllık zirveyi gördü. Detaylar haberde;
Kredi Kartlarına Gelecek Kısıtlama Yüksek Sesle Konuşuluyor
HABER GİRİŞ

Yüksek enflasyon ve düşük gelir sarmalı vatandaşı kredi kartlarına bağımlı kılarken, gelinen noktada 18 yılın en yüksek seviyesine çıkan bireysel kredi kartı borçları alarm vermeye başladı. Yıllık yüzde 157 artarak 1,2 trilyon TL’yi gören bireysel kredi kartı borçları bankacılık sistemi için de risk olarak görülüyor. Ekonomi yönetimi ise tüketimi düşürmek için dikkati kredi kartı kullanımına verirken, bankacılar sınırlama kararlarının gelebileceği uyarısını yapıyor.

Özellikle ısınan ekonomiyi soğutmak için tüketimi durdurma ve mali sıkılaşmaya odaklanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kredi kartı kullanımının sınırlandırılması formülü sektörde yüksek sesle konuşuluyor.

“Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz” diyerek, bu durumun iyi bir şey olmadığı görüşünü paylaşan Şimşek’in bunun için düzenlemeye gitmeye yakın olduğu gündemde.

Dünya gazetesinin aktardığına göre sektör kaynakları, kredi kartları için faiz, limit ya da taksitte sınırlama beklediğini paylaştı.

İlk Adım BDDK’dan Geldi

Kredi kartlarına gelebilecek kısıtlamalar konuşulurken, dün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ilk adımı atmış, bankalara müşteri hesabı açılışları ve limit artışları için kısıtlama getirilmişti.

GCM Yatırım Banner

Buna göre bankalar kanıtlanabilir onay ya da talep olmadan kişiler adına kredili hesap da dahil olmak üzere herhangi bir hesap açamayacak. Ayrıca yine bankalar tarafından müşterilerin kredili hesap limitleri de otomatik olarak artırılamayacak.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.