Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Katar’dan Ukrayna’ya Tahıl Girişimi ve İnsani Yardım Desteği

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, Ukrayna'ya 100 milyon dolarlık insani yardım sağlanacağını bildirdi. Detaylar;
Katar’dan Ukrayna’ya Tahıl Girişimi ve İnsani Yardım Desteği
HABER GİRİŞ

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, Cuma günü Ukrayna Başbakanı Denis Shmygal ile yaptığı görüşmede, Ukrayna’ya 100 milyon dolar tutarında insani yardım sağlanacağını söyledi.

Söz konusu yardımın sağlık, eğitim, insani mayın temizleme ve diğer önemli sosyal ve insani projelerin yeniden inşası için kullanılacağı ifade edildi.

Shmyal: Destek için Minnettarım

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamasında “Katar, Ukrayna’ya 100 milyon dolarlık insani yardım sağlıyor. Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani görüşmemizde açıklamayı yaptı. Tutar, tıbbi bakım, eğitim ve insani mayın temizleme alanlarında yeniden yapılanma için kullanılacak. Destek için minnettarım” ifadelerini kullandı.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Twitter / @Denys_Shmyhal

Shmygal, ayrıca toplantı sırasında, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin eski haline getirilmesinin öneminden ve anlaşmanın uygulanmasına devam edilmesi gereğinden de bahsedildiğini belirtti.

İki Ülke Arasında İş Birliği Artacak

Taraflar ayrıca hükümetler arası ekonomik, ticari ve teknik iş birliği ortak komisyonu altında yakın etkileşimde bulunma konusunda anlaştılar.

Yüksek teknoloji ve dijitalleşmeden, gerekli olduğu yerlerde Ukrayna bölgelerine içme suyu teminine kadar çeşitli alanlardaki sorunları ele almak için farklı uzmanlaşmış çalışma grupları ve komisyonlar kurulmasına karar verildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.