Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü hakkında detayları paylaştı. Bakanlığın resmi sitesinde yer alan açıklamada araç sayıları, seyahat süresi ve yıllık tasarruf miktarları yer aldı.
kolayca yatırım yapın
Bilgilere göre Nissibi Köprüsü’nü toplam 4 milyon 78 bin araç kullandı.
Karaismailoğlu, 26 Ocak 2012’de yapımına başlanan köprü ile seyahat süresinin feribota göre bir buçuk saat daha kısaldığını belirtti.
Hizmete açıldığından bu yana köprüyü kullanan araçların yakıtlarından 58 milyon TL, zamandan 26,3 milyon TL olmak üzere toplam 84,3 milyon TL’lik tasarruf elde edildiğini söyledi. Ayrıca araçların yol mesafelerinin azalmasından dolayı karbon salınımının 11 bin 755 ton azaltıldığı aktardı.
Adıyaman ile Diyarbakır’ı birbirine bağlayan köprüyle ilgili açıklamalarda bulunarak Türkiye’de birçok yatırımın yapıldığını, bu yatırımlardan birinin de Nissibi Köprüsü olduğunu ifade etti.
Yapılan son yatırımlarla birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki 311 kilometre uzunluğundaki köprü ve viyadüklerin 730 kilometre uzunluğa ulaştığını ekledi.
Zamandan 1,5 Saat Tasarruf Edildi21 Mayıs 2015’te hizmete açılan 610 metrelik köprü ile ulaşım süresinden 1,5 saat daha tasarruf edildi.
Bakan, Nissibi Köprüsü ile tasarruf odaklı hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım sağladıklarını aktardı. Diyarbakır’ın batı, Adıyaman’ın doğu illerine olan uzaklığının 40 kilometre kısaldığını vurguladı. Bu tasarruf, 2021 nüfus verilerine göre nüfusu 1 milyon 791 bin olan Diyarbakır için oldukça önemli.
Köprü, gergin eğik kablo askılı yöntem ile Türkiye’de faaliyete geçirilen ilk köprüler arasında yer alıyor.