Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kaleseramik Talep Topluyor! Genel Müdür Hedeflerini Açıkladı

Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı hız kesmeden devam ediyor. Kaleseramik Genel Müdürü açıklamalarda bulundu. İşte detaylar;
Kaleseramik Talep Topluyor! Genel Müdür Hedeflerini Açıkladı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz olmak için onay alan Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi, 20-21 Temmuz tarihlerinde talep toplamaya devam edecek. Eşit dağıtım olarak gerçekleşecek halka arz 25 TL fiyat üzerinden yapılacak.

Sizce KLSER Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Şirketin halka arz büyüklüğü 2,7 milyar TL, halka açıklık oranı ise yüzde 21,25 oranında olacak. 109.390.465 olan toplam payın yüzde 1’i şirket çalışanlarına, yüzde 79’u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılara dağıtılacak.

Kaleseramik Talep Topluyor! Genel Müdür Hedefleri AçıkladıKaynak: İş Yatırım

Şirketin 2022’deki hasılatı 6 milyar TL, brüt karı 1,5 milyar TL’ydi. 2023’ün ilk çeyreğinde hasılat 1,6 milyar TL, brüt kar 449,1 milyon TL seviyesinde oldu.

Kaç Lot Verecek?

– 500 bin katılım – 173 lot (4325 TL)

– 1 milyon katılım – 86 lot (2150 TL)

– 1.2 milyon katılım – 72 lot (1800 TL)

– 1.4 milyon katılım – 61 lot (1525 TL)

– 1.6 milyon katılım – 54 lot (1350 TL)

– 1.8 milyon katılım – 48 lot (1200 TL)

– 2 milyon katılım – 43 lot (1075 TL)

Genel Müdür Akbaş’ın Açıklamaları

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, halka arz süreciyle ilgili düşüncelerini ve değerlendirmelerini paylaştı. Akbaş, 66’ıncı yaşını kutlayan şirketin 56 milyon metrekarelik seramik kaplama malzemesi kapasitesiyle Türkiye’de birinci , Avrupa’da beşinci, dünyada on sekizinci sırada olduğunu söyledi.

Şirketin 1966 yılında banyo ürün grupları, banyo mobilyası, seramik sağlık gereçleri, armatür gibi tüm birleştirici unsurları barındırdığını belirtti ve Kaleseramik’in toplam 1300 dönüm arazi içerisinde Avrupa’nın ve Türkiye’nin sayılı üreticilerinden olduğunu vurguladı.

“Halka Arz Gelirini Yatırımlarda Kullanacağız”

Akbaş, 27 Temmuz’da açılışı yapılacak olan büyük ebat seramik levha fabrikasını açacaklarını, bu ve bunun gibi yatırımları devam ettireceklerini aktardı.

Halka arz gelirlerinden sağlanan kaynağın yüzde 80’ine yakınını seramik levha fabrikası, banyo ürün grubu ve sürdürülebilirlik yatırımlarında, yüzde 20’sini ise borçların azaltılmasında kullanacaklarını ifade etti.

2023 yılından umutlu olduklarını, toplam performanslarının yüzde 30’unun yurt dışı kaynaklı olduğunu dile getirdi. 87 ülkede faaliyet gösterdiklerini, 160’dan fazla noktada ürün ve hizmetleri tüketicilerle buluşturduklarını kaydetti. Seramik üretiminin neredeyse büyük çoğunluğunu yapan Çin’e dahi ihracat yapabildiklerini belirtti.

Borsanın yatırımcılar için cazip bir platform olduğunu, Kaleseramik’in borsanın yıldızı olacağını vurguladı. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.